Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Shiffrinová po najdlhšej pauze ohromila trénera. A zverejnila srdcervúcu fotku

Mikaela Shiffrinová cez víkend odštartovala prvý tréningový kemp v stredisku Copper Mountain v Colorade.

22.06.2020 14:36
debata
Mikaela Shiffrinová v 1. kole slalomu Svetového... Foto: SITA/AP, Marco Trovati
Austria Alpine Skiing World Cup Mikaela Shiffrinová v 1. kole slalomu Svetového pohára vo Flachau.

Sezónu Svetového pohára alpských lyžiarok prerušila americká hviezda koncom januára po tragickej smrti otca Jeffa. Návrat avizovala v marci na poslednom podujatí v Aare, ktoré však organizátori pre pandémiu koronavírusu zrušili.

Trojnásobná celková víťazka Svetového pohára sa počas karantény udržiavala fit v domácej posilňovni a venovala sa viacerým nelyžiarskym projektom.

V Copper Mountain sa pripravuje v skupine ďalších amerických lyžiarov a snoubordistov. Stredisko pripravovali niekoľko týždňov, aby zabezpečili všetky opatrenia a ochránili zdravie športovcov.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

There are so many athletes out there who are not able to practice their sports at all, so many people who are still hardly even able to get outside, so trust me I know how lucky we were to get even a little bit of training on-snow the past two weeks. Many of our competing nations have had access to training on-snow over the last month and will continue to have that throughout the summer on the glaciers, some competitors were never forced to go off-snow at all, and still some have yet to touch their skis and may not have the chance until the fall or winter, so I am incredibly grateful to be among those who have been able to click into my skis for any amount of time at all. I want to send a huge THANK YOU to Copper Mountain and U.S. Ski & Snowboard for joining forces and putting in such a big effort to make this camp so productive for everyone involved, while still keeping us safe and healthy. Given everything that is going on in the world, it is absolutely incredible that this even happened and we do not take that for granted. Thank you ❤️ ( Kerala- Bonobo )

Príspevok, ktorý zdieľa Mikaela Shiffrin ⛷ (@mikaelashiffrin),

"Návrat na sneh bol úžasný. Nepamätám si, že by som niekedy v tréningu zažil taký osviežujúci pocit. Predsa len, nikdy predtým sa nestalo, že by sme nemali žiadnu možnosť na lyžovanie.

Keď sme sa mohli vrátiť popritom, čo sa deje vo svete, bolo to výnimočné," povedal Shiffrinovej tréner Mike Day pre insidethegames.biz.

Tréningový návrat Shiffrinovej sa cez víkend zameriaval predovšetkým na slalom a obrovský slalom. Disciplíny, v ktorých je jej najväčšou súperkou Slovenka Petra Vlhová.

„Keď som videl, na akej úrovni sa vrátila Mikaela na svah, bol som nadšený. Hneď ukázala lyžovanie na veľmi vysokom leveli,“ pochvaľoval si Day.

Samotná Shiffrinová označila pocity za úžasné. „Zažila som najdlhší čas bez neho v kariére,“ zdôverila.

Na Deň otcov zverejnila príspevok, v ktorom si spomenula na svojho. K riadkom pripojila fotografiu z nemocnice z februára, na ktorej spolu s ostatnými členmi rodiny držia za ruku milovaného otca a manžela.

Šesťdesiatpäťročný Jeff Shiffrin tragicky zahynul 2. februára.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

The truth is, today was not harder than every other day since February 2. But it feels wrong to complain about that when there are so many people in the world who are suffering even more than this (that doesn’t feel possible, but I know that it’s true). Maybe the only reason I want to acknowledge Father’s Day at all is because so many people sent messages today that they are thinking of you. I really hope that’s true because you deserve to be thought about all day, every day , until the end of time. • • • To all the fathers out there, I hope you had a wonderful day, full of love. To everyone who was able to talk to their Dad today, or hold his hand, and tell him that you love him… Happy Father’s Day to you too. To anyone whose father is not with you today, Happy June 21—because today, above all else is just another day, and you deserve to feel some happiness every day, no matter what it’s called. And to anyone who is sending their love to my family and me—thank you. But maybe instead of sending it to us, you could send it to him… Maybe if we all send our love together, and we think about him hard enough, he’ll really feel it and then he won’t feel alone.

Príspevok, ktorý zdieľa Mikaela Shiffrin ⛷ (@mikaelashiffrin),

„Nebol to ťažší deň ako všetky od 2. februára. Nie je však správne sťažovať sa, keď je na svete toľko ľudí, ktorí trpia ešte viac,“ napísala na úvod.

Okrem myšlienok týkajúcich sa nedeľného sviatku poďakovala fanúšikom za podporu.

"Všetkým otcom – verím, že ste mali krásny deň plný lásky. A šťastný Deň otcov aj vám, ktorí ste sa mohli rozprávať s tým svojím, držať ho za ruku a povedať mu, že ho ľúbite.

Tí, ktorí pri sebe otca nemajú, prajem šťastný 21. jún, pretože dnes je to deň ako hociktorý iný a zaslúžite si cítiť šťastie bez ohľadu na to, ako sa sviatok nazýva," napísala a dodala:

„Ďakujem aj tým, ktorí ste v tento deň mysleli na mňa a moju rodinu, ale namiesto toho by ste mohli poslať otcom, ktorí s vami nie sú. Možno, keď im pošleme lásku spolu a budeme na nich myslieť, nebudú sa cítiť sami.“

Príprava alpských lyžiarok Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Mikaela Shiffrinová s gitarou.
debata chyba
Viac na túto tému: #Mikaela Shiffrinová #Jeff Shiffrin