Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Shiffrinovej príprava? Bojuje proti šikane, stoná v jaskyni utrpenia

Hovorí sa, že sa čas všetko vylieči. Sú však veci, na ktoré je však aj on prikrátky. Svoje o tom vie aj Mikaela Shiffrinová.

17.06.2020 07:57
Mikaela Shiffrinová, Jeff Shiffrin Foto: ,
Mikaela Shiffrinová s otcom Jeffom na snímke z novembra 2015.
debata (1)

Už sú to štyri mesiace, čo Svetový pohár v alpskom lyžovaní zasiahla krutá správa. Otec Mikaely Shiffrinovej Jeff spadol zo strechy v rodnom Colorade a na následky vážnych poranení hlavy zomrel.

„Je to jedna z vecí, ktoré je ťažké prekonať. Ľudský mozog má svoju kapacitu a dokáže prijať len isté množstvo. Je vytvorený tak, že ak sa vám prihodí niečo podobné, povie si: Ideme ďalej,“ vravela v rozhovore pre Reuters.

Americká hviezda sa poctivo pripravuje na nasledujúcu sezónu. Okrem lyžiarskych tréningov v USA nezaháľa ani v „jaskyni utrpenia“. Tak totiž nazýva svoju domácu posilňovňu. Že nejde o prázdne reči potvrdila aj v nedávnom videu na sociálnych sieťach.

Príprava na sezónu 2020/21, počas ktorej nebude vo Svetovom pohári obhajovať ani jeden krištáľový glóbus, je však bez otca iná, ako tie predošlé.

Nielen kvôli silnej konkurencii v podobe najlepšej slalomárky Slovenky Petry Vlhovej či celkovej víťazky Talianky Federicy Brignoneovej

„Bol CEO projektu lyžiarky Mikaely Shiffrinovej. Otec sa stal mojim agentom i pokladníkom, ktorý pracoval od svitu do mrku,“ pokračovala 25-ročná Američanka.

Je jednou zmála športovkýň, ktorej pandémia koronavírusu pomohla. Hoci kvôli nej zrušili marcové preteky vo švédskom Aare, kde sa chcela vrátiť po smrti otca do súťažného kolotoča, domáca izolácia pomohla rodine Shiffrinovcov zomknúť sa.

„Liečili sme sa spoločne. Potrebujem byť pozitívna, preto hrávam toľko na gitare, spievam a tancujem. Otec vždy hovoril, že pokiaľ sa smeješ, v mozgu sa vylučujú chemické látky, ktoré robia človeka šťastnejším,“ doplnila.

Príprava alpských lyžiarok Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Mikaela Shiffrinová s gitarou.

Po tragédii sa Shiffrinová nechcela uzavrieť pred svetom. Do seba či v rodnom Edwardse. Rozhodla sa, že bude tragickej udalosti čeliť aj vďaka pomoci ľuďom v núdzi.

Napríklad sa zapojila do projektu, ktorá pomáhal získať zdravotníkom ochranné pomôcky v boji proti koronavírusu či po boku tenistky Madison Keysovej pomáhajú v boji proti šikanovaniu detí.

„Stotožňujem sa s introvertnými deťmi, ktoré sa hľadajú v extrovertnom svete. Počúvam smutné i inšpirujúce príbehy,“ uzavrela Shiffrinová.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #alpské lyžovanie