Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zdolá Shiffrinovú na domácej pôde? Vlhová už vie, kedy sa vráti do Jasnej

V marci 2016 chválila Mikaela Shiffrinová či Federica Brignoneová kulisu i organizáciu pretekov Svetového pohára. Bolo to po štvrtýkrát, čo sa v Jasnej predstavila svetová elita v alpskom lyžovaní.

27.05.2020 15:38
Jasna slalom Petra Vlhova Foto: ,
Petra Vlhová počas slalomu v Jasnej 2016.
debata

Nechýbali pri tom ani slovenské reprezentantky – Veronika Velez-Zuzulová a Petra Vlhová. Kým prvá svoju kariéru ukončila a stala sa televíznou expertkou, druhá v skončenej sezóne získala dva malé krištáľové glóbusy – v slalome a paralelných disciplínach.

Príprava alpských lyžiarok Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Mikaela Shiffrinová s gitarou.

Po päťročnej odmlke sa na Zjazdovku číslo jeden do Jasnej pod Chopkom vráti spoločne so svojimi rivalkami – Shiffrinovou, Brignoneovou či Wendy Holdenerovou.

Kalendár Svetového pohára na sezónu 2020/21 nedávno uzrel svetlo sveta. Jasných je niekoľko vecí.

Tá zo slovenského pohľadu najdôležitejšia znie: v Jasnej sa 6. a 7. marca 2021 bude jazdiť najskôr obrovský slalom a potom klasický. Očakáva sa príchod tisícok priaznivcov.

Celkovo sa bude jazdiť v 21 dejiskách, ktoré ponúknu dovedna 39 pretekov. Tradične sa začne októbrovým obrovský slalomom v rakúskom Söldene, najnáročnejšie to lyžiarky budú mať v januári. V jeho priebehu sa predstavia až v ôsmich mestách.

Po týždňovej prestávke ich čakajú majstrovstvá sveta v Cortine d'Ampezzo. Nad dejiskom i dátumom však kvôli pandémii koronavírusu visia otázniky.

Ak svetový šampionát – Vlhová tam bude obhajovať zlato z obrovského slalomu, striebro v alpskej kombinácií a bronz v slalome – dostane zelenú, pretekárky sa z neho presunú na ďalšie kolo SP do Číny a vyskúšajú si dejisko alpských lyžiarskych disciplín na ZOH 2022 v Pekingu.

Začiatok marca patrí pretekom v Jasnej, sezóna sa uzavrie finálovým kolom Svetového pohára, ktoré bude 17. až 21. marca hostiť švajčiarske Lenzerheide.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní