Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na konci to už nebol on, no stále ho pri sebe cítila. Shiffrinová prelomila mlčanie

V závere minulej sezóny Mikaela Shiffrinová prišla o možnosť obhajovať krištáľové glóbusy. Súťažná pauza, ktorú si naordinovala po smrti blízkej osoby, bola príliš dlhá a záverečné tri podujatia ženskej zjazdárskej zimy zasa zrušil zákerný koronavírus.

19.04.2020 15:45
Shiffrin otec Mikaela Foto: ,
Mikaela Shiffrinová a jej otec Jeff na archívnej snímke.
debata

K tragickej smrti milovaného otca sa 25-ročná Američanka odvtedy verejne nevyjadrovala. Výnimku urobila až teraz v interview pre televíznu stanicu CNN, z ktorého citovali aj rakúske internetové zdroje.

„Na konci to už nebol on. Stále som ho však pri sebe cítila. A doteraz na neho často myslím, hoci sa s tým snažím vyrovnať,“ uviedla Mikaela Shiffrinová so slzami v očiach.

Jeff Shiffrin zomrel 2. februára na následky nehody v rodinnom dome v meste Edwards v Colorade. Skonal až neskôr v nemocnici v Denveri. Jeho dcéra Mikaela zareagovala na tragický incident prerušením sezóny.

Postupne vynechala súťažný víkend v nemeckom Garmisch-Partenkirchene, preteky v slovinskej Kranjskej Gore, švajčiarskej Crans-Montane aj v talianskom stredisku La Thuile.

Na konci sezóny sa chcela vrátiť do diania vo švédskom Aare, ale preteky doslova z minúty na minútu zrušili a veľký glóbus tak pripadol Talianke Federice Brignoneovej, pričom slalomový a ten za paralelné disciplíny si vybojovala Slovenka Petra Vlhová.

Mikaela Shiffrinová s mamou Eileen a otcom... Foto: Profimedia
Mikaela Shiffrinová, Eileen Shiffrinová, Jeff Shiffrin Mikaela Shiffrinová s mamou Eileen a otcom Jeffom v marci 2017.

Po týždňoch emocionálneho vypätia už Shiffrinová začína myslieť na novú sezónu. Štvornásobná majsterka sveta v slalome a dvojnásobná olympijská šampiónka v slalome a obrovskom slalome verí, že sa začne súťažiť tradične koncom októbra na ľadovci v Rakúsku.

„Moja motivácia je ešte vyššia ako predtým. Už čakám na prvé preteky v Söldene. Môj otec by chcel, aby som tam išla a ja to chcem tiež. Keď som na kopci, som bližšie pri ňom. Až tak blízko, že to niekedy ešte bolí,“ dodala Shiffrinová.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

if you’ll be my bodyguard, i can be your long lost pal... ...please come home

Príspevok, ktorý zdieľa Mikaela Shiffrin ⛷ (@mikaelashiffrin),

Shiffrinová sa v čase koronakrízy angažuje aj ako amatérska hudobníčka a speváčka. Minulý piatok bola súčasťou virtuálneho benefičného koncertu, ktorého cieľom bolo vyzbierať prostriedky na nákup viac než 30-tisíc ochranných okuliarov pre zdravotnícky personál v nemocniciach.

Spojené štáty americké sú najviac zasiahnutou krajinou koronavírusom vo svete. Na následky tejto nákazy tam už zomrel takmer 39 000 ľudí.

debata chyba
Viac na túto tému: #Mikaela Shiffrinová #Jeff Shiffrin