Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ruskému biatlonu hrozí bankrot. Šéf platil zo zväzovej kasy manželkinho šoféra

Bez sponzorov a s nulou na účte. Riaditeľ Ruského biatlonového zväzu Sergej Golikov porozprával pre agentúru TASS o ťažkej situácii.

19.04.2020 09:05
biatlon Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata (2)

Dlhy, ktoré vznikli pri šéfovaní Vladimira Dračeva, dosahujú v prepočte približne 500-tisíc eur. Zväz dlhuje aj Medzinárodnej biatlonovej únii (IBU).

Odstúp, žiadajú športovci a tréneri

Niekdajší úspešný biatlonista Dračev je na čele zväzu necelé tri roky, v poslednom období silnejú hlasy na jeho odstúpenie. Naposledy ho pred dvoma týždňami v liste konfrontovalo s nedodržaním sľubov 24 športovcov a trénerov. Žiadali, aby na pozícii skončil.

Dračev prevzal zväz pár mesiacov po tom, ako v decembri 2017 prišlo Rusko pre dopingový škandál o status člena IBU, jeho reprezentanti však dostali povolenie súťažiť vo Svetovom pohári či majstrovstvách sveta. Na olympiáde v Pjongčangu mohli ruskí športovci po splnení kritérií Medzinárodného olympijského výboru (MOV) štartovať pod neutrálnou vlajkou.

Zneužívanie peňazí

Dračev mal odštartovať ozdravený proces, vyriešiť krízu tamojšieho biatlonu a napraviť jeho naštrbenú povesť. Ukázalo sa, že záchrancom nebude, práve naopak. Podľa Golikova zneužil zväzové peniaze na platenie osobného šoféra pre svoju manželku.

„V apríli nebudeme mať na výplaty. Zrejme budeme musieť na jeseň alebo ešte skôr vyhlásiť bankrot,“ priznal Golikov.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #ruský doping #Sergej Golikov #Vladimir Dračev