Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Budík o pol piatej, ustupujúci sneh. Ledecká sa už pripravuje na top disciplíny Vlhovej

Napriek tomu, že je v Česku vyhlásený núdzový stav, na vonkajších športoviskách sú aktivity povolené - pri dodržiavaní podmienok. Platí to aj pre lyžovanie a snoubording.

18.04.2020 08:31
Ester Ledecká Foto: ,
Ester Ledecká.
debata

Ester Ledecká preto využíva posledné zvyšky snehu na tréning slalomu a obrovského slalomu na Červenohorskom sedle na severnej Morave.

„Sme veľmi radi, dodržujeme všetky zásady proti koronavírusu a musím povedať, že to bol veľmi kvalitný tréning, aj keď je okolo tráva, tak je to zvláštne,“ povedal tréner dvojnásobnej olympijskej víťazky Ondřej Bank pre Českú televíziu. Aj keď sa zdá, že do štartu novej sezóny je ďaleko, nevie, kedy sa budú môcť dostať na prípravu do Rakúska.

Naokolo zelená tráva

Ledecká strávila dva týždne v karanténe, následne trénovala doma – kým sa jej podarilo dohodnúť tréning na svahu. Ako vyzerá?

Ledecká, Bank a servisman Miloš Machytka po budíku o 4.30 čaká tréning od šiestej do pol deviatej.

„Aby sme po jasnej noci využili tvrdý sneh a nestretávali v tejto zložitej situácii veľa ľudí. A za súčasných podmienok je dvakrát-trikrát náročnejšie pripraviť trať,“ povedal Bank.

Ester Ledecká. Foto: SITA/AP, GIAN EHRENZELLER
Ester Ledecká Ester Ledecká.

Na kopec ju ťahá snežný skúter a tréning z diaľky natáčajú. Najskôr sa na približne 700 metrový úsek zmestilo tridsať obrákových bránok, po ustupujúcom snehu sa skrátil na 400 metrov, takže momentálne jazdí len slalom.

„Je to dobré, dobiehame technické disciplíny, na ktoré inokedy nemáme čas,“ povedal o disciplíne, ktorá jej pasuje do kombinácie, v ktorej v rámci predčasne ukončenej sezóny Svetového pohára skončila celkovo tretia. Obrovský slalom a slalom, obľúbené disciplíny Slovenky Petry Vlhovej, by však mohla vyskúšať aj v ostrom štarte.

„Táto sezóna nám otvorila trochu dvere k technickým disciplínam. Výhodné štartovné poradie pre obrovský slalom i slalom nám zostane aj budúci ročník a my by sme chceli aj tieto disciplíny. Situácia v súvislosti s koronavírusom k tomu navyše napomáha, pretože zjazd ani super G sa v Česku trénovať nedajú. Takže trénujeme obrovský aj klasický slalom, čo by sa mohlo prejaviť vo SP,“ doplnil Bank.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Ester Ledecká #koronavírus