Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhovej ubudla súperka. Nórska kráska ukončila kariéru

Nórska reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Nina Haverová-Lösethová oznámila koniec svojej aktívnej činnosti.

20.03.2020 17:12
debata (2)
Nina Haverová-Lösethová. Foto: SITA/AP, Pier Marco Tacca
Nina Haverová-Lösethová Nina Haverová-Lösethová.

Tridsaťjedenročná sympatická severanka a dlhoročná súperka Sloveniek Veroniky Velez-Zuzulovej a Petry Vlhovej končí kariéru po 14 sezónach v kolotoči Svetového pohára (SP).

Dvakrát vyhrala preteky SP – v roku 2016 to bol slalom v Santa Caterine a o dva roky neskôr triumfovala v rámci mestského podujatia v slalome v Štokholme.

Okrem toho prispela ako členka nórskeho tímu k zisku bronzovej medaily na zimných olympijských hrách v Pjongčangu 2018.

„Tak a som na konci tohto úžasného dobrodružstva, ktoré bolo mojím životom počas všetkých tých predchádzajúcich rokov. Neuvažovala som o ukončení svojej kariéry vzhľadom k tomu, čo všetko sa deje v dnešnom svete. Teraz je však ešte jasnejšie, že v živote sú oveľa dôležitejšie veci než to, ako rýchlo pôjdem v ďalších pretekoch. Aj keď mi táto sezóna priniesla viac radosti ako kedykoľvek predtým, nastal čas na odchod. Možno som nedosiahla toľko pódiových umiestnení a medailí, o ktorých som snívala, ale veľa mojich detských snov sa splnilo,“ uviedla na svojom instagramovom konte Haverová-Lösethová.

V rozlúčkovej reakcii k svojim fanúšikom ešte uviedla:

„Keď sa obzriem za svojou kariérou, nie sú to výsledky, vďaka ktorým mám úsmev na tvári. Sú to prekážky, ktoré ma posilnili, ľudia, ktorých som stretla, veci, ktoré som sa naučila, podpora, ktorú som získala, významní sponzori, s ktorými som spolupracovala, a úžasný tím, ktorý sme vytvorili. Som vďačná za všetko, čo ma tento šport naučil, bola to moja škola života. Moje srdce je spokojné a som nadšená, že môžem začať novú kapitolu.“

Špecialistka na technické disciplíny, v ktorých bola jednou zo súperiek aj pre slovenskú hviezdu Petru Vlhovú, sa vrátila túto zimu na svahy po tom, čo na konci roku 2018 utrpela v slalome v rakúskom Semmeringu vážne zranenie – zlomeninu holennej kosti a poškodila si meniskus.

Po návrate sa jej viackrát podarilo dostať do Top 10 výsledkovej listiny pretekov, v celkovom hodnotení slalomu v rámci SP 2019/2020 jej so ziskom 228 bodov a odstupom 232 bodov za víťaznou Vlhovou patrila 6. priečka.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Here we are at the end of this wonderful adventure that has been my life for all these years. Although I didn’t envision ending my career amongst everything that is going on in the world today, it’s made it even clearer that there are much bigger things in life than how fast I go in the next race. I’ve had so much joy this season, actually more than ever before, but it’s time. As an athlete it’s easy to get lost in the results, and I may not have gotten as many podiums or medals as I dreamt of, but a lot of my childhood dreams still came true. However, at the end of the day it’s not the results that makes me smile when I think back on my career. It’s the setbacks that made me stronger, the people I’ve met, the lessons I’ve learned, the support I’ve gotten, the great sponsors I’ve worked with and the amazing team we have built. Also I learned what it means to have grit. I am grateful for every single thing this sport has taught me, it’s been my school of life and a humbling experience. All I can say is thank you; to everyone that has been a part of this journey, to those who have cheered me on and to all of you that have supported me. My heart is full, and I am excited to start a new chapter♥️

Príspevok, ktorý zdieľa Nina Haver-Løseth (@ninaloeseth),

2 debata chyba
Viac na túto tému: #zjazdové lyžovanie #Nina Haverová-Losethová