Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Biatlonisti sa lúčia s legendou. Fialkové a spol.? Do karantény

Slovenskí biatlonisti budú po sobotnom návrate z Fínska dva týždne v domácej karanténe. Informoval o tom prezident Slovenského zväzu biatlonu (SZB) Peter Vozár.

14.03.2020 08:51
Paulína Fialková Foto: ,
Paulína Fialková.
debata

Pre reprezentáciu, ktorá štartovala na podujatí v Kontiolahti, priletí vládny špeciál .

„Iba zhruba dve hodiny sme čakali na vyjadrenie ministerstva, ktoré nám prisľúbilo, že vládny špeciál zajtra okolo obeda odletí po našu výpravu do Fínska. V popoludňajších hodinách pristane na najbližšom letisku v Kuopiu a odvezie všetkých športovcov, členov realizačného tímu a rovnako aj štáb RTVS do Bratislavy,“ povedal v piatok večer Vozár a dodal:

„Samozrejme, keďže tam máme auto so všetkým materiálom, servismeni budú musieť cestovať autom,“ uviedol v piatok večer Vozár.

Prezident SZB zdôraznil, že pre zväz aj pre neho samotného je zdravie športovcov prioritou a uvedomuje si vážnosť situácie aj po návrate reprezentácie na Slovensko:

„Podobne, ako aj u juniorov, ktorí sa z ME vrátili domov dnes ráno, všetci dostanú jasnú inštruktáž, aby dva týždne ostali v domácej karanténe.“

Tohtoročná biatlonová sezóna v SP sa skončí v sobotu stíhacími pretekmi mužov a žien. Päťnásobný olympijský víťaz Francúz Martin Fourcade v nich ukončí svoju výnimočnú kariéru vo veku 31 rokov.

Ženskú i mužskú stíhačku dnes budeme sledovať naživo.

Organizátori v Kontiolahti sa rozhodli zrušiť plánované nedeľňajšie mix štafety dvojíc a štvoríc.

Slovenská výprava sa rozhodla odísť z dejiska v sobotu ešte pred stíhačkami domov a ukončiť sezónu.

Tá už nebude pokračovať, keďže finále SP v nórskom Osle sa pre hrozbu nového koronavírusu neuskutoční. Sezóna 2020/21 odštartuje v novembri opäť v Kontiolahti.

Vo Fínsku hlásili v piatok podvečer 155 prípadov ochorenia COVID-19. Celosvetovo bolo v piatok o 19.00 SEČ potvrdených už viac ako 142-tisíc prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, 5375 osôb mu podľahlo.

debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Ivona Fialková #Paulína Fialková #koronavírus