Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Shiffrinová gratulovala Vlhovej: Súperky sú moje priateľky

Zjazdársku sezónu mala rozbehnutú v pre ňu typickej majstrovskej fazóne. Mikaela Shiffrinová vo Svetovom pohári útočila prakticky na všetky krištáľové glóbusy s výnimkou kombinačného, ale rana osudu v podobe smrti milovaného otca ju zastavila v rozlete.

12.03.2020 10:11
Mikaela Shiffrinová. Foto: ,
Petra Vlhová (vľavo) a Mikaela Shiffrinová.
debata

A keď sa po 40 dňoch fenomenálna Američanka chystala na návrat, opätovne vyššia moc jej neumožnila zabojovať aspoň o glóbusy, ktoré jej pred rokom patrili.

Záverečné preteky sezóny v Aare padli za obeť koronavírusu a čoskoro 25-ročná Američanka si na jej konci nesiahne ani na jeden glóbus. Najbližšie bola k nemu v slalome, kde skončila druhá o 20 bodov za Petrou Vlhovou.

„Nemôžeme si vyberať, čo sa s nami stane. Môžeme si však zvoliť cestu na druhú stranu. Nezisťovala som, čo to znamená, ale znie to pekne,“ začala Shiffrinová svoje zamyslenie k predčasne ukončenej sezóne na sociálnej sieti a ďalej pokračovala:

„Moje gratulácie patria všetkým držiteľkám krištáľových glóbusov. Napriek tomu, že naša sezóna bola na konci skrátená, pôsobivé výkony vás všetky priviedli až do tohto bodu. Zaslúžite si úspechy, ktoré ste dosiahli. Gratulujem Federice k celkovému triumfu aj tomu v obrovskom slalome, gratulujem Petre k víťazstvu v slalome a tiež Corinne ku glóbusom v zjazde a super G.“

„Želala som si, aby som sa ešte raz mohla postaviť pred koncom sezóny na štart proti súperkám, ktoré sú aj moje priateľky. Nepodarilo sa to, ale aj tak sa cítim zvláštnym spôsobom šťastná. Už len z toho, že som sa odhodlala ísť do Aare a urobiť krok dopredu. Aj keď to nebolo z brány na štarte pretekov…“

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

We can’t choose our transitions. But we can choose how we get to the other side. (I haven’t quite figured out what that means, but it sounds nice, so let’s just go with it.) Congratulations to all the Globe winners- despite the end of the season being cut so short, the impressive performances you all had throughout the entire season brought you to this point, and you earned these achievements through and through. Congrats @federicabrignone on the Overall and GS titles, to @petravlhova13 on the Slalom title, and @corinnesuter_official for the speed titles. I do wish I got to stand in the start amongst my competitors and friends again before the season ended. But I feel lucky (in a weird way) because I accomplished what I came here to do. I got this far- took that step...even if it wasn’t out of the *racing* start gate. Made a bunch of good turns over the last few days in the final prep, and I’m grateful for that. Also so very grateful to this World Cup family for this gift honoring my Dad. You are incredible, thank you. With love, Mikaela.

Príspevok, ktorý zdieľa Mikaela Shiffrin ⛷ (@mikaelashiffrin),

Shiffrinová získala veľký krištáľový glóbus za celkový triumf vo Svetovom pohári v predchádzajúcich troch sezónach, vlani svoje najlepšie obdobie vyšperkovala aj ziskom glóbusov za slalom, obrovský slalom a super G. Aktuálnu sezónu ukončila po smutnej absencii na súťažných svahoch po tragickej smrti otca s bilanciou 2. (celkové hodnotenie SP), 2. (slalom), 3. (obrovský slalom), 5. (zjazd) a 7. (super G).

„Posledné dni som dobre potrénovala. Som vďačná za každý oblúk, ktorý som urobila. A celej rodine Svetového pohára ďakujem za to, že ste si uctili môjho otca. Ste úžasní. S láskou, Mikaela.“

Na tieto slová sa na Shiffrinovej twitterovom profile objavilo hneď niekoľko uznanlivých reakcií. Luciano Semprini napísal: „Nie je ľahké byť skutočný šampión. Ty si však absolútne práva šampiónka na snehu aj mimo nehu. Klobúk dolu pred tebou.“ Za zmienku stojí aj status pod menom Riccardo FinoAllaFine: „Tvoje súperky majú glóbusy a ty si vyhrala náš rešpekt.“

Skrátená sezóna zasiahla aj ambície Slovenky Petry Vlhovej na veľký glóbus. Napokon sa však premietla do zisku dvoch malých glóbusov – za slalom a paralelný slalom.

Ambiciózna Liptáčka sa stala vôbec prvou slovenskou lyžiarkou v histórii, ktorej sa to podarilo vo Svetovom pohári. Pred rokom prepísala históriu slovenského zjazdového lyžovania prvýkrát ziskom troch individuálnych medailí na majstrovstvách sveta, keď v Aare brala zlato, striebro aj bronz.

„Je to zvláštny pocit, ale som naozaj najšťastnejší človek na svete, že som dosiahla niečo, po čom som vždy túžila,“ poskytla Vlhová prvú krátku reakciu na svojom instagramovom profile.

debata chyba