Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Shiffrinová sa zapojí do boja o glóbusy. Potvrdila štart v Aare

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová bude štartovať na záverečnom podujatí sezóny Svetového pohára v Are, kde sa rozhodne o držiteľke veľkého glóbusu i o troch ďalších trofejach.

11.03.2020 11:35
Mikaela Shiffrinová. Foto: ,
Mikaela Shiffrinová.
debata (2)

Vo švédskom stredisku sú od 12. do 14. marca na programe paralelný slalom, obrovský slalom a špeciálny slalom. Shiffrinová po smrti otca prerušila sezónu, v SP sa naposledy predstavila koncom januára v bulharskom Bansku.

V Are nemá podľa vlastných slov žiadne veľké očakávania.

„Iba si chcem pred koncom sezóny ešte zasúťažiť. Are malo v mojom srdci vždy výnimočné miesto, veď v roku 2012 som tam vyhrala prvé preteky v SP. Stále cítim bolesť zo straty veľmi blízkej osoby, mám aj obavy zo šírenia koronavírusu, preto počas pobytu v Are obmedzím kontakty s médiami, fanúšikmi i kolegyňami zo súťažného kolotoča,“ uviedla na sociálnych sieťach Shiffrinová, ktorá je ešte v hre o obhajobu veľkého glóbusu i o malé „gule“ za obrovský slalom a slalom.

V celkovom poradí SP stráca na líderku Talianku Federicu Brignoneovú 143 bodov. Pred treťou Slovenkou Petrou Vlhovou má 36-bodový náskok. V hodnotení slalomu zaostáva za vedúcou Vlhovou o 20 bodov. V priebežnej klasifikácii obrovského slalomu je tretia s 93-bodovým mankom na Brignoneovú. Na Vlhovú stráca 19 bodov.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Mikaela Shiffrinová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní