Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sezóna snov. Ledecká napodobnila Strachovú, jej tréner sa nemusí strápňovať

Ester Ledecká po zrušení finále Svetového pohára v alpskom lyžovaní pre epidémiu koronavírusu skončí v hodnotení zjazdu druhá a v kombinácii tretia.

07.03.2020 13:31
Ester Ledecká Foto: ,
Ester Ledecká sa snaží udržať balans počas zjazdu v Crans Montane.
debata

Česká obojživelníčka sa v tejto sezóne trikrát postavila na pódium a dosiahla aj triumf v zjazde, čo sa predtým žiadnej pretekárky spoza rieky Morava nepodarilo. Čakajú ju súťaže v snouborde – ak organizátori nepristúpia k ich zrušeniu.

Ledecká napodobnila krajanku Šárku Strachovú (za slobodna Záhrobskú), ktorá v roku 2009 skončila v celkovom hodnotení slalomu druhá. „Myslím si, že Šárka mala oveľa viac umiestnení na pódiu. Bola to Pani slalomárka a ešte budem mať čo robiť, aby som ju dobehla,“ povedala v nahrávke pre české médiá.

Robila si žarty z toho, že za zrušenie finále môže jej tréner Tomáš Bank. Dôvod? So svojou zverenkou prehral stávku a pri prehliadke trate zjazdu v Cortine si mal obliecť pretekársku kombinézu.

„Je to celkom problém, vlastne to beriem ako šíp z vlastných radov. Tomáš v podstate zariadil, že sa Cortina nepôjde. Všetci vinia koronavírus, ale ja si myslím, že tam prišiel, že sa nebude strápňovať v kombinéze a oni to zrušili. Má všade dobrých kamarátov a konexie. Myslím si, že to nie je úplne kvôli koronavírusu,“ vtipkovala pre iSport.cz.

Stránka tiež pripomína, že vlani skončila vo Svetovom pohári v Aare uplakaná v Aare po sérii pádov, ktoré ju pripravili o sebavedomie. Teraz sa však všetko zmenilo.

Ester Ledecká by sa mala v utorok postaviť na... Foto: SITA/AP, GIAN EHRENZELLER
Ester Ledecká Ester Ledecká by sa mala v utorok postaviť na snoubord.

V utorok by sa mala predstaviť na snouborde v Livigne, v sobotu vo Winterbergu. V oboch prípadoch je v pláne paralelný slalom.

„Nik nemá jasno v tom, čo teraz bude. Priala by som si, aby sa tie preteky odjazdili, ale zároveň aj to, aby to pre nás športovcov bolo bezpečné. Veľa snoubordových pretekov som neodjazdila, veľmi sa na ne teším. Uvidíme,“ zakončila.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ester Ledecká