Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bez tlačoviek, minimálne odstupy. V Novom Meste prijali ďalšie opatrenia

Po vylúčení divákov z podujatia Svetového pohára v Novom Meste na Morave (5. - 8. marca) z dôvodu šírenia koronavírusu prijala Medzinárodná biatlonová únia (IBU) ďalšie preventívne opatrenia.

03.03.2020 17:04
Biatlon Foto: ,
Biatlonistky počas vlaňajších pretekov s hromadným štartom v Novom Meste na Morave. Divácka podpora im tentoraz bude chýbať.
debata

V dejisku sa neuskutoční žiadna tlačová konferencia a novinári budú musieť v mixzóne dodržiavať pri rozhovoroch minimálny odstup jeden a pol metra od športovcov.

Ako v utorok informovala agentúra SID, po pretekoch sa nebudú konať žiadne slávnostné ceremoniály, jediným bude krátky kvetinový ceremoniál, na ktorom ocenia medailistov. Celý VIP sektor zostane uzavretý, v sanitárnych priestoroch doplnia dezinfekčné prostriedky. Zakázané budú zhromažďovani­a ľudí.

V pondelok Bezpečnostná rada v Českej republike rozhodla, že podujatie SP v biatlone v Novom Meste na Morave sa bude konať bez divákov. V ČR sa totiž v nedeľu objavili prvé tri prípady nákazy novým koronavírusom.

Organizátori prídu o nemalý zisk, keďže sa už predali vstupenky za 22 miliónov českých korún. Premiér Andrej Babiš v utorok avizoval, že štát počíta s tým, že bude kompenzovať straty organizátorov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Svetový pohár v biatlone #koronavírus