Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prebudený v trenkách. Po Loginovovi skritizoval „zločineckú“ raziu aj ruský zväz

Ruský biatlonový zväz (RBU) vyjadril sklamanie nad strešnou organizáciou IBU a jej prístupu k policajnej akcii voči Alexandrovi Loginovovi.

03.03.2020 15:00
Alexander Loginov Foto: ,
Alexander Loginov na MS v Anterselve.
debata (3)

Talianski vyšetrovatelia vykonali raziu v jeho izbe počas MS v Antersleve v súvislosti s dopingovým podozrením.

Podľa RBU však doteraz nikto nevysvetlil dôvod akcie. V trojstranovom liste, ktorý podpísal viceprezident ruského zväzu Alexej Nušdov sa RBU sťažuje na nedostatok podpory a očiernenie ruských reprezentantov. IBU v reakcii odmietla obvinenia a zverejnenie dokumentu považuje za nešťastné riešenie. Podľa stanoviska konala v súlade s pravidlami, informovala agentúra DPA.

Talianska polícia prehľadala v sobotu 22. februára hotelové izby Loginova a jeho trénera Alexandra Kasperoviča. Ten podľa agentúry AFP použil na šampionáte cudziu akreditáciu.

Loginov sa po „záťahu“ sťažoval na prístup polície:

„O šiestej ráno nás zobudil buchot, ako sa k nám niekto dobýja do izby. Ihneď nám zobrali pušky, akoby sme boli nejakí nebezpeční zločinci. Nechali nás stáť v trenkách a prehľadávali iba moje veci, keď som sa opýtal na dôvod, nič mi nepovedali, to ma nahnevalo.“

Loginov mal v minulosti problémy s dopingom. V novembri 2013 mal pozitívny test na EPO, dostal dištanc na dva roky a anulovali mu všetky výsledky.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Loginov