Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová a boľavé koleno? Nebude súťažiť, tvrdia Američania

Nebezpečný koronavírus straší celý svet. Epicentrum šírenia choroby v Európe je Taliansko, presnejšie lombardská provincia Lodi.

28.02.2020 07:02
Vlhová III Foto: ,
Petra Vlhová.
debata (5)

Na Apeninskom polostrove už zrušili niektoré športové podujatia, viaceré sa uskutočnili alebo uskutočnia bez divákov.

Koronavírus zatiaľ nenarušil program Svetového pohára alpských lyžiarok. V sobotu a nedeľu sú na programe super G a alpská kombinácia, dejiskom bude stredisko La Thuile.

To neleží na severovýchode krajiny ako Lodi, ale na severozápade v blízkosti hraníc s Francúzskom. Aj preto je z hľadiska koronavírusu zatiaľ bezpečné.

Pred víkendom je v najlepšej pozícii Federica Brignoneová. Talianka využila absenciu Mikaely Shiffrinovej, ktorá trúchli za tragicky zosnulým otcom, a dostala sa na čelo hodnotenia priebežného poradia SP.

„Verím, že Mikaela sa k súťažnému lyžovaniu čoskoro vráti. Želám jej, aby čo najskôr robila to, čo miluje najviac,“ vyjadrila sa Brignoneová.

Dvojtýždňová pauza pre Vlhovú?

Zaujímavé správy prišli z Ameriky. Podľa televízie NBC reálne existuje alternatíva, že okrem Shiffrinovej sa v Thuile nepredstaví ani Petra Vlhová, ktorú trápi problémové koleno . Denník SME zase píše, že Slovenka štartovať bude.

Medzinárodná lyžiarska federácia vo štvrtok oznámila, že na víkend 7.- 8. marca naplánované preteky v obrovskom slalome a klasickom slalome v nemeckom Ofterschwangu zrušili pre pretrvávajúce teplé počasie a nemožnosť pripraviť zjazdovku s požadovanou kvalitou a bezpečnosťou pre pretekárky.

Ak by sa Vlhová rozhodla vynechať tento víkend v Taliansku, čakala by ju viac ako dvojtýždňová súťažná pauza. Zároveň by však prišla o dôležité body, keď najmä v nedeľňajšej kombinácii bude patriť medzi favoritky.

Ak by sa mali experti a fanúšikovia riadiť podľa sociálnych sietí, Slovenka v Taliansku štartovať bude. Vo štvrtok zavesila na instagram fotku z tréningu so širokým úsmevom. „Neobávajte sa zažiariť. A pamätajte, slnku nevadí, ak vás oslepí,“ uviedla v popisku.

Do konca sezóny ženského SP zostáva 11 z celkového počtu 40 pretekov. Brignoneová (1298 bodov) vedie klasifikáciu s tesným náskokom pred dvojicou Shiffrinová (1225), Vlhová (1139).

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Don’t ever be afraid to shine. Remember, sun doesn’t care if it blinds you ☺️☀️

Príspevok, ktorý zdieľa Petra Vlhova (@petravlhova13),

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #svetový pohár #alpské lyžovanie