Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Snaží sa spracovať smútok. Shiffrinová sa pred nešťastím dočkala výnimočnej pocty

Na titulnej strane marcového čísla prestížneho amerického magazínu Sports Illustrated je Mikaela Shiffrinová.

27.02.2020 06:31
debata (1)

Podľa Americkej lyžiarskej a snoubordovej asociácie je 24-ročná superhviezda prvým individuálnym športovcom, ktorý sa dostal na jeho obálku mimo roka konania ZOH. Časopis založili v roku 1954 a má viac ako tri milióny predplatiteľov.

Fotografia a článok o dvojnásobnej olympijskej šampiónke vznikli koncom januára, len niekoľko dní pred tragickou smrťou Shiffrinovej otca Jeffa. Zjazdárka po strate blízkeho človeka ihneď prerušila sezónu a zatiaľ neoznámila termín návratu.

„Mikaela sa snaží. Byť normálnou. Byť legendárnou. Byť O.K. s jedným či oboma z týchto aspektov. Spracovať svoj smútok a vrátiť sa do hôr, ako by si prial jej otec. Lyžovať s ľahkosťou, ako ju učil, cítiť zrýchľovanie na zjazdovke, podobne ako energická guľa a každým dokonalým zatočením si dodávať ešte viac energie,“ píše sa v profilovom článku.

Dlhoročná stálica medzi športovými médiami v USA sa okrem sezóny zimnej olympiády len výnimočne venuje lyžiarom. Prím hrajú bejzbal, americký futbal či basketbal, raz do roka vychádza „plavkové vydanie“ (Swimsuit Issue) so supermodelkami.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Mikaela Shiffrinová