Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Obstrek aj tréningy. Naruší Vlhovej program koronavírus?

Sklamanie aj bolesť. Vyzeralo to veľmi nádejne. V piatok ukázala najlepší zjazd v kariére. V sobotu síce v kráľovskej disciplíne alpského lyžovania ubrala z plynu, ale v nedeľu ho znova zašliapla na podlahu. A mala na dosah pätnáste víťazstvo vo Svetovom pohári.

24.02.2020 10:42
Petra Vlhová Foto: ,
Sklamaná Petra Vlhová.
debata

Petra Vlhová však Crans Montanu opúšťala po alpskej kombinácií bez víťazstva. Po druhýkrát nedokončila preteky v disciplíne lyžiarskej všestrannosti – v stredisku Altenmarkt-Zauchensee sa jej odopla lyža, v Crans Montane spravila chybu a dostala špicara – hoci po prvom kole v super G i dvoch medzičasoch v slalomovej jazde útočila na ďalšie dôležité body do celkového hodnotenia Svetového pohára.

Po pretekoch Vlhová ani jej tréner Livio Magoni neskrývali veľké sklamanie z toho, že prípadných sto bodov za víťazstvo môže Slovenke chýbať. Neskôr sa ukázalo, že ich trápi aj ďalšia vec. Vlhová totiž opustila chýrne švajčiarske stredisko nielen bez výhry, ale aj s boľavým kolenom.

„V pondelok sme absolvovali na klinike v Come vyšetrenie u špecialistu. Petra dostala obstrek. Momentálne riešime, ako by mohla pokračovať v sezóne,“ uviedol pre Pravdu Magoni.

Taliansky kouč po nedeľňajších pretekoch uviedol, že poškodená chrupavka v kolene si bude vyžadovať oddych zhruba 15 dní. Na ten to však podľa Magoniho plánov zatiaľ nevyzerá.

„V utorok absolvuje testy a atletickú prípravu. V stredu a vo štvrtok sme pozvali na tréning vo Foppole viaceré rýchlostné špecialistky – Švajčiarku Laru Gutovú-Behramiovú (vyhrala oba zjazdy v Crans Montane, pozn.) a Nemky Kiru Weidleovú, Michaelu Wenigovú a Patriziu Dorschovú,“ informoval Magoni.

V jeho rodnej krajine straší koronavírus. Kvôli nemu bolo odložených niekoľko zápasov najvyšších talianskych futbalových súťaží. Hrozí, že Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) kvôli nemu zruší či presunie preteky v La Thuile.

Stredisko na taliansko-švajčiarsko-francúzskom pohraničí je na severe krajiny, kde je rozšírenie vírusu najväčšie. Tri zo štyroch obetí vírusu v Taliansku zomreli práve v tomto regióne.

„Vo štvrtok by sme sa mali presunúť do La Thuile. Dúfame v dobré správy – v súvislosti s kolenom aj pretekmi,“ uzavrel Magoni.

Ak by došlo k zrušeniu pretekov pre obavy z nákazy koronavírusom, najbližšie by sa pretekársky kolotoč presunul do Ofterschwangu. V Nemecku sú 7. a 8. marca na programe technické disciplíny – najskôr obrovský a potom klasický slalom.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Livio Magoni