Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fialková kritizuje servisný tím. V lyžiarskej dielni si chybu priznali

Slovenská biatlonistka Paulína Fialková ukončila svoje vystúpenie na MS v talianskej Anterselve 15. miestom v pretekoch s hromadným štartom.

23.02.2020 15:11 , aktualizované: 20:58
Taliansko SR Anterselva biatlon MS Fialková Foto: ,
Paulína Fialková na MS v Anterselve.
debata (20)

Na strelnici spravila iba jednu chybu, ale až 25. bežecký výkon ju odsunul mimo medailových pozícii. Dôvodom nebola iba únava z náročného programu, ale tiež nie najlepšia pripravenosť lyží.

„Neviem, čo mám k tomu povedať. Pri každom štarte sa musí niečo pokaziť – je to neuveriteľné. Dnes musím povedať veľkú kritiku na servisný tím. V každom kole ma obiehalo päť-šesť pretekárok a nemohla som s tým nič urobiť. Bojovala som sama so sebou a streľba ma zachránila pred tým, aby som nebola úplne vzadu. Mrzí ma to,“ povedala Paulína Fialková v rozhovore pre RTVS.

Slová o nevydarenej práci servisného tímu dokazujú aj štatistické údaje. Paulína Fialková bola na trati o 2:33 min pomalšia než Nemka Denise Herrmannová, o osem sekúnd ju zdolala sestra Ivona a napríklad priemerná bežkyňa Jekaterina Jurlovová-Perchtová nadelila rodáčke z Brezna 81 sekúnd.

„Ráno som sa zobudila prechladnutá a ťažko sa mi rozpráva. Napriek tomu som zvládla rozjazdenie, nástrel a išla som do toho na maximum. Je mi z toho až do plaču,“ uviedla staršia zo sestier Fialkových.

Paulína Fialková. Foto: SITA/AP, Matthias Schrader
Paulína Fialková Paulína Fialková.

„Vybrali sa lyže určené na väčšiu zimu, žiaľ, dážď urobil svoje. Neboli dosť dobré na to, aby Paulína získala medailu. Škoda, lebo dnes sa jej to mohlo podariť,“ potvrdil pre RTVS Martin Bajčičák, bežecký tréner slovenských biatlonistiek.

Chybu napokon priznal aj samotný servisný tím. Juraj Valenta, jeden z jeho členov, prezradil, čo sa v dielni stalo. „Spätne sme si to vyhodnotili a priznávame, že sme urobili chybu. Paula chytila na lyže špinu a tie následkom toho postupne spomaľovali. Vosk bol dobrý, aj lyže boli dobré, ale urobili sme niečo navyše, čo tam nemalo byť. Príliš sme chceli a prekombinovali sme to,“ poznamenal.

Paulína Fialková nebude na svetový šampionát v Anterselve spomínať v dobrom. Nedosiahla ani jedno umiestnenie v Top 10 a jej najlepší výsledok bola práve 15. priečka z „masáku“. Vytúženého cenného kovu sa nedočkala, ale verí, že sa jej v to v kariére niekedy podarí.

„Pre mňa bude medaila na nejakom vrcholnom podujatí niečo, na čo budem asi dlho čakať a o to viac si to potom budem vážiť,“ dodala.

Kým Paulíne Fialkovej sa v Anterselve nedarilo podľa predstáv, jej sestra Ivona dosiahla dva vynikajúce výsledky. V šprinte na 7,5 kilometra skončila deviata a v následnej „stíhačke“ skončila ešte o tri priečky lepšie.

Ivona Fialková. Foto: SITA/AP, Matthias Schrader
Ivona Fialková Ivona Fialková.

„Splnila som si tri ciele. V každom individuálnom štarte som bodovala, konečne som sa prehupla do Top 6 a tiež som si vyskúšala preteky s hromadným štartom. Dnes však viacero faktorov hralo proti mne, lyže neboli vôbec dobré a už v prvom kole som vedela, že to bude zlé,“ povedala pre RTVS Ivona Fialková.

20 debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Ivona Fialková #Paulína Fialková #MS v biatlone 2020