Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľká šanca na triumf. Vlhová skvele zvládla super G

Pred štartom alpskej kombinácie v rámci Svetového pohára v Crans Montane bola Petra Vlhová najvážnejšou adeptkou na prvenstvo. Prognózy potvrdila v prvom kole, ktoré preverilo kvality lyžiarok v super G.

23.02.2020 11:23
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová v Crans Montane.
debata (1)

Slovenka v ňom predviedla skvelú, nebojácnu jazdu – uvedomujúc si, že pred druhým, slalomovým kolom nesmie nabrať výraznú stratu.

To zverenke Livia Magoniho vyšlo. Obsadila výborné druhé miesto. Na víťaznú Talianku Federicu Brignoneovú stratila 58 stotín sekundy.

„Bolo veľmi dôležité zostať blízko Brignoneovej, nebolo to jednoduché, podmienky sú neľahké. Ale myslím si, že som to zvládla,“ vravela Vlhová.

Hoci ide na prvý pohľad o výrazný rozdiel, nie je to tak. Vlhovej kvality sú v slalome v porovnaní s Taliankou podstatne väčšie.

„Východisková pozícia je úžasná. Lepšie si to Petra asi ani nemohla pripraviť,“ uviedla pre RTVS bývalá lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová.

Šance Slovenky na prvenstvo sú veľmi solídne. V prípade, že by potvrdila pozíciu najvýraznejšej favoritky, získala by do celkového hodnotenia 100 bodov a o 14 by preskočila dovtedajšiu líderku Svetového pohára Mikaelu Shiffrinovú, ktorá prerušila sezónu po smrti otca.

Do úvahy prichádza aj možnosť, že by sa Vlhová po nedeli stala líderkou poradia. Pravdepodobnejšie však je, že sa na ňu pretlačí Brignoneová.

Talianska lyžiarka mala pred alpskou kombináciou pred Vlhovou náskok 59 bodov.

Druhé kolo alpskej kombinácie sa začína o 13.30. Pretekárky sa postavia na štart od najlepšej po najhoršiu po super G. To znamená, že prvá odštartuje Brignoneová, hneď za ňou Vlhová.

Ako sa bude slovenskej hviezde dariť, vám ponúkneme v našom online prenose.

Alpská kombinácia (poradie po super G):
1. Federica Brignoneová 1:15,62 min, 2. Petra Vlhová (SR) +0,58 s, 3. Nina Ortliebová (Rak.) +0,66, 4. Ester Ledecká (ČR) +0,79, 5. Franziska Gritschová (Rak.) +0,81, 6. Alice Merryweatherová (USA) +1,03

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #slalom #super G #Mikaela Shiffrinová #Federica Brignoneová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní 2019/2020