Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Shiffrinová na dosah. Čo usadí Vlhovú na trón?

Petra Vlhová môže byť po nedeľňajšej alpskej kombinácii vedúcou ženou Svetového pohára.

22.02.2020 18:50
Slovinsko SR Lyžovanie SP obrovský slalom ženy... Foto: ,
Petra Vlhová.
debata (6)

Slovenská lyžiarka je momentálne v celkovom hodnotení na tretej priečke. Prvé miesto dlhodobo okupuje americká fenoménka Mikaela Shiffrinová, ktorá však po smrti otca Jeffa prerušila sezónu na neurčito.

Je isté, že jej bodový zisk zostane aj po tomto víkende rovnaký – 1225 bodov.

Vlhová dosiaľ nazbierala 1139 bodov – teda o 86 menej ako obhajkyňa veľkého glóbusu. Aj preto vstúpi do bojov v alpskej kombinácii s jednoznačným cieľom – zvíťaziť. Za prvenstvo by jej na konto pribudlo 100 bodov, ktoré by ju vystrelili pred Shiffrinovú.

Ani to by jej však nemuselo stačiť, aby pri jej mene svietila vytúžená jednotka. Veľmi reálne sa javí situácia, že Shiffrinovú vystrieda po nedeli na vedúcom poste Federica Brignoneová. Talianka stráca na Američanku len 27 bodov (celkovo 1198).

Navyše, Brignoneová bude patriť v alpskej kombinácii po boku Vlhovej k hlavným favoritkám na prvenstvo. Napokon, prvé preteky tejto disciplíny v aktuálnom ročníku Svetového pohára vyhrala.

Alpská kombinácia pozostáva z dvoch kôl. Prvé, ktoré preverí kvality pretekárok v super G, štartuje o 10.30. Druhé – slalomové – sa začína tri hodiny po ňom.

Obe vám prinesieme v našich živých prenosoch.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #Federica Brignoneová #alpská kombinácia #Svetový pohár v alpskom lyžovaní 2019/2020