Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Úspešná spolupráca sa skončila. Šubrtová už nie je navádzačkou Farkašovej

Úspešná slovenská paralympionička Henrieta Farkašová ukončila spoluprácu so svojou dlhoročnou navádzačkou Natáliou Šubrtovou. Tá bola pri jej všetkých doterajších úspechoch vrátane dvanástich medailí (9-2-1) zo zimných paralympijských hier či celkovo štrnástich tituloch majsterky sveta.

20.02.2020 15:12
Henrieta Farkašová, Natália Šubrtová Foto: ,
Henrieta Farkašová s navádzačkou Natáliou Šubrtovou.
debata (1)

Farkašová bude vo svojej úspešnej športovej kariére pokračovať s navádzačom Michalom Červeňom.

Tridsaťtriročná zjazdárka verí, že nová spolupráca bude úspešná. „Teraz skúšam so skúseným navádzačom Michalom Červeňom. Ten už robil navádzača aj iným športovcom a v tíme pôsobí už dlho. Robil mi ‚servismana‘ dva roky vrátane predošlej olympijskej sezóny. Určite má čo ponúknuť. Každý má iný štýl navádzania, iný prístup alebo sa jednoducho snaží z toho pretekára dostať to najlepšie. Je veľmi šikovný a navyše si rozumieme aj po ľudskej stránke,“ vyjadrila sa Farkašová pre spravodajskú televíziu TA3.

Henrieta Farkašová (vpravo) a Natália Šubrtová... Foto: Pravda, Robert Hüttner
Henrieta Farkašová, Natália Šubrtová Henrieta Farkašová (vpravo) a Natália Šubrtová s medailami počas privítania slovenskej výpravy zo zimných paralympijských hier 2018 v Pjongčangu.

Posledné zlato získali Farkašová so Šubrtovou 24. januára 2019, keď v Kranjskej Gore ovládli slalom. Rodáčka z Rožnavy sa vlani stala paralympionikom roka na Slovensku a tiež bola v nemeckom Bonne vyhlásená za najlepšiu paralympijskú športovkyňa roka na svete. Do aktuálnej sezóny však nenastúpila pre zranenie kolena a naďalej dáva prednosť iba ľahkým tréningom.

„Stále to nie je nejaká veľká záťaž a nemôžem to ‚prestreliť‘, pretože to koleno mi stále dáva odozvy. Verím, že v ďalšej sezóne to bude dobre,“ dodala Farkašová.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Henrieta Farkašová #Natália Šubrtová #Michal Červeň