Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Shiffrinová opäť trénuje. Kedy sa vráti?

Po smrti otca Jeffa prerušila sezónu a vytratila sa zo svahov. Mikaela Shiffrinová trávi ťažké chvíle v kruhu rodiny. Chýba nielen fanúšikom, no aj súperkám na čele s Petrou Vlhovou.

19.02.2020 12:30 , aktualizované: 13:02
Mikaela Shiffrinová Foto: ,
Mikaela Shiffrinová sa v Colorade vrátila k tréningu.
debata (3)

Do kolotoča Svetového pohára v alpskom lyžovaní sa nevráti ani v závere aktuálneho týždňa. Fenomenálna Američanka po nedávnom tragickom skone svojho otca opäť trénuje vo Vaile v spoločnosti Johanna Strobla.

Šéf súťažného oddelenia firmy Atomic Christian Höflehner vylúčil jej návrat na súťažné svahy počas nadchádzajúceho víkendu vo švajčiarskej Crans-Montane, kde sú od piatka do nedele (21. – 23. 2.) na programe dva zjazdy a alpská kombinácia.

„Jej návrat v Crans-Montane neprichádza do úvahy. Stále ešte nevieme, kedy sa Mikaela vráti do Európy,“ poznamenal Höflehner.

Líderka hodnotenia seriálu Svetového pohára je v Colorade už viac ako dva týždne. Veľká rivalka Slovenky Petry Vlhovej sa domov vrátila v nedeľu 2. februára, aby absolvovala poslednú rozlúčku so svojím otcom Jeffom, ktorý zahynul tragicky po nehode v rodinnom dome v meste Edwards v Colorade.

Skonal až neskôr v nemocnici v Denveri. S rešpektom k situácii, ktorú prežíva celá jej rodina, sa k nej pripojil servisman Johann Strobl, ktorý v minulosti spolupracoval aj s úspešným Rakúšanom Marcelom Hirscherom.

Shiffrinová po smrti otca vynechala súťažný víkend v nemeckom Garmisch-Partenkirchene i preteky v slovinskej Kranjskej Gore. Po Crans-Montane bude v kalendári SP žien nasledovať víkend v talianskom stredisku La Thuile (29. 2. – 1. 3.) a potom príde na rad nemecký Ofterschwang (7. – 8. 3.) už aj s technickými disciplínami, čo by mohla byť pravdepodobná voľba na Shiffrinovej návrat.

Či to bude platiť v prípade trojnásobnej víťazky veľkého glóbusu za celkový triumf vo Svetovom pohári, ukážu až najbližšie dni. Isté je, že každým víkendom prichádza o cenné body, hoci naďalej vedie poradie Svetového pohára.

Lyžovanie však v ostatných dňoch nie je pre Američanku prioritou číslo jeden.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Mikaela Shiffrinová