Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po triumfe prišlo rokovanie. Bude Magoni pokračovať?

Bol to úplne iný slalom, ako v ostatných týždňoch. Bez Mikaely Shiffrinovej, bez kvalitného prvého kola Petry Vlhovej.

17.02.2020 15:16
Magoni Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová a jej tréner Livio Magoni počas víkendu v Kranjskej Gore.
debata

Slovenka na ňom postavila základy svojich dvoch predošlých triumfov v prebiehajúcej sezóne Svetového pohára v Záhrebe a Flachau. V Kranjskej Gore sa však víťazný scenár rodil úplne inak.

Hoci v druhom kole prišiel výrazný progres a viac ako dvetisíc slovenských priaznivcov v Kranjskej Gore konečne videlo svoju obľúbenkyňu v tradičnej slalomovej forme, na víťazstvo to v závere nevyzeralo.

K Vlhovej sa však otočila šťastena a usmiala sa. Jasná líderka Anna Swennová-Larssonová urobila štyri bránky pred cieľom veľkú chybu. Katapultovalo ju do vzduchu a cieľovú čiaru preťala poležiačky a bez lyží.

„Mali sme šťastie,“ neskrýval Vlhovej brat Boris. „Bolo to veľmi zaujímavé. Podlamovali sa mi nohy. Aj my sme veľakrát mali smolu a špicare. V lyžovaní to asi takto má byť,“ doplnil otec Igor.

VIDEO: Petra Vlhová hodnotí víťazný slalom SP v Kranjskej Gore
Video

Mikaela, chýbaš nám

Ani šéfovi Vlha tímu neuniklo, že to v prvej jazde šiesteho slalomu sezóny nebolo ono. Vlhovej chýbala iskra a ako priznal – aj viac sebavedomia.

„Na prehliadke trate mala nejaké problémy, možno aj s materiálom. Neverila si, ale v druhom kole to už bola ona,“ vysvetlil Vlha.

Do celkového hodnotenia slalomu si pripísala sto bodov a je líderkou v boji o malý glóbus. Stopercentne tak využila absenciu Mikaely Shiffrinovej, ktorá po smrti otca prerušila sezónu.

„Livio povedal, že týchto sto bodov bude dôležitých. Chýbajú nám tie z Levi, kde Peťa vypadla. Všetko je otvorené. Myslím si, že jej to zasa pridá na psychickej pohode,“ pokračoval Igor Vlha.

Hoci má víťazstvo po súhre náhod inú príchuť, slovenským priaznivcom prinieslo i tak veľkú radosť. Vďaka iniciatíve fanklubu Petry Vlhovej sa v susednej obci Podkoren mohli zabaviť na ľudovej hudbe či pochutiť si na guláši. Dojali Vlhovcov a poslali krásny odkaz do zámoria najväčšej súperke ich dcéry.

„Je radosť, že ju videli títo ľudia. Som neskutočne hrdý, že toľko Slovákov príde za našou Peťou. To láme srdcia. Boli sme sa pozrieť v Podkoreni. Spievalo sa tam, boli tam deti. Veľmi príjemná akcia a ten plagát, ktorý priaznivci vyvesili – Mikaela, chýbaš nám – bol krásny. Naozaj chýba, ale taký je život,“ vyznal sa Vlha.

Úspešný víkend Petry Vlhovej v Kranjskej Gore Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Na snímke slovenská slalomárka Petra Vlhová...

Dostal zaujímavé ponuky

Po piatej víťaznej pózovačke v sezóne – Vlhová si prebrala Zlatú líšku pre najúspešnejšiu pretekárky víkendu – prišlo dôležité rokovanie.

Zhruba hodinu po pretekoch ho absolvovali hlavný tréner Livio Magoni, Igor, Boris a Petra Vlhovci s jasným cieľom. Nájsť odpoveď na kľúčovú otázku: bude taliansky kormidelník a jeho tím pokračovať pri slovenskej hviezde?

„Livio dostal veľmi zaujímavé ponuky. Poskladali sme najlepší tím na svete. Všetko funguje tak, ako má. Nechcem stratiť ani jedného člena. Spravím všetko, aby zostali. Oni dostali Peťu tam, kde sa momentálne nachádza. Chcem, aby tú smotanu zlízali,“ načrtol Vlha.

Výsledky kľúčovej porady zatiaľ nie sú známe. Obe strany však boli naklonené pokračovaniu spolupráce. Vlha v cieľovom priestore tvrdil, že rozhodnutie neovplyvňovala finančná stránka ani výhrady voči práci celého tímu.

„Nemám peniaze rád. Ak by to tak bolo, tak Petra nelyžuje. Jej kariéra si vyžadovala veľa investícií, doslova tam tiekli peniaze. Livio vidí, akí sme pracovití. Sme ako trinásťčlenná rodina,“ doplnil Vlha.

Čo podľa neho malo Magoniho najviac presvedčiť? Nad odpoveďou sa dlhšie zamyslel…

„Dokončiť misiu, ktorú sme si stanovili – aby Petra bola najlepšia lyžiarka na svete. To by mal byť stimul, lebo nám ešte niečo chýba. Verím, že to všetko dopadne tak, ako má,“ uzavrel Igor Vlha.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Livio Magoni #Igor Vlha