Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ivona Fialková vybojovala v stíhačke životný výsledok

Slovenská biatlonistka Ivona Fialková obsadila v nedeľňajšej stíhačke na MS v talianskej Anterselve skvelé šieste miesto. Pre mladšiu z dvojice Fialkových ide o životný výsledok. Jej staršia sestra Paulína skončila sedemnásta.

16.02.2020 10:06 , aktualizované: 13:44
Taliansko SR Anterselva biatlon Fialková Foto: ,
Radosť Ivony Fialkovej v cieli stíhačky na MS v Anterselve.
debata (6)

Majsterkou sveta sa stala domáca Dorothea Wiererová. Rodáčka z Brunecku štartovala zo siedmej pozície, ale vďaka presnej streľbe a kvalitnému behu získala svoj druhý titul majsterky sveta. Ten prvý získala vlani vo švédskom Östersunde, kde ovládla preteky s hromadným štartom.

„Myslela som si, že budem úplne pokojná. Mala som 9. miesto, cieľ splnený, budem si to užívať, ale pred štartom som mala stres, teraz to už môžem povedať. Veľmi sa teším, na prvej streľbe fúkol vietor, cvakla som dva doľava a asi to bolo málo, potom som už správne zareagovala a zvyšok išiel do čierneho. Hlavne sa teším zo stojok, pretože celú moju kariéru som ich kazila a teraz mám 25 rokov a niečo sa zmenilo. Som šťastná a pozdravujem všetkých fanúšikov,“ povedala v cieli nadšená Ivona Fialková.

Prvá streľba veľmi dobre vyšla Američanke Susan Dunkleeovej, ktorá trafila všetkých päť terčov a prepracovala sa na prvé miesto. Celkovo bolo stopercentných 33 pretekárok, vrátane domácej Dorothey Wiererovej či Švédky Hanny Öbergovej.

Sestry Fialkové na začiatku také úspešné neboli. Paulínu jedna chybička odsunula na 14. miesto a Ivona sa pre dve chyby na strelnici prepadla z deviateho miesta na štarte na 30. pozíciu.

Na druhej streľbe v ľahu si však rodáčky z Brezna napravili reputáciu a vo výsledkovej listine si výrazne polepšili. Paulína bola ôsma s polminútovým mankom na stupne víťazov.

Ivona si polepšila o štyri priečky a zaradila sa pred Nórku Tiril Echoffovú, ktorá štartovala s číslom 59 a viac než dvojminútovým mankom na krajanku a víťazku šprintu Marte Olsbuovú Röiselandovú.

Radosť Ivony Fialkovej v cieli stíhačky na MS v... Foto: TASR, Michal Svítok
Taliansko SR Anterselva biatlon Ivona Fialková. Radosť Ivony Fialkovej v cieli stíhačky na MS v Anterselve.

Medailové nádeje Slovenska sa rozplynuli po prvej streleckej položke v stoji, kde Paulína Fialková netrafila dva terče. To znamenalo prepad na 21. miesto. Dokonca ju predstihla aj sestra Ivona, ktorá vybielila všetkých päť terčov a zrazu bola o sedem priečok vyššie.

V stopercentnej bilancii pokračovala domáca Wiererová a spoločne s Olsbuovou Röiselandovou si vypracovali takmer 40-sekundový náskok.

Na záverečnej streleckej položke síce Wiererová spravila jednu chybu, no jej nórska súperka nezvládla tlak a urobila až dve chyby. Domácej Talianke sa tak otvorila cesta k titulu majsterky sveta.

Ivona Fialková potvrdila skvelú formu, v stoji nechybila ani raz a posunula sa do elitnej desiatky. Vďaka veľmi dobrému bežeckému výkonu napokon finišovala na 6. mieste, čo je jej najlepší výsledok v kariére.

AKTUALIZUJEME…

MS v biatlone 2020

Stíhacie preteky žien na 10 km: 1. Dorothea Wiererová (Tal.) 29:22,0 min (1), 2. Denise Herrmannová (Nem.) +9,5 s (3), 3. Marte Olsbuová Röiselandová (Nór.) +13,8 (3), 4. Hanna Öbergová (Švéd.) +22,3 (2), 5. Vanessa Hinzová (Nem.) +26,8 (1), 6. Ivona Fialková (SR) +35,7 (2), … 17. Paulína Fialková (SR) +1:32,2 min (4)

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Ivona Fialková #Paulína Fialková #MS v biatlone #Anterselva 2020