Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Išla na plný kotol. Nízky talent zdolal Vlhovú vďaka nasadeniu

Buď vyhrá alebo vypadne. Nič medzi tým pre Alice Robinsonovú neexistuje.

15.02.2020 19:04
Robinsonová Foto: ,
Novozélanďanka Alice Robinsonová oslavuje sobotňajší triumf, v pozadí je Slovinka Meta Hrovatová, tretia v obrovskom slalome.
debata (2)

Taktika hviezdičky Svetového pohára v alpskom lyžovaní je jasná i nebezpečná.

„To je jej štýl. Zakaždým ide naplno. Keď jej to vyjde, končí vpredu. Ak nie, posúva sa vo výsledkovej listine nižšie,“ vravel jeden z trénerov Petry Vlhovej Matej Gemza na margo víťazky sobotňajšieho obrovského slalomu v Kranjskej Gore.

Už v prvej jazde Robinsonová ukázala fantastickú rýchlosť. Urobila však viaceré chyby a nabrala nepatrnú stratu na Vlhovú. Pred druhou jazdou sa osemnásťročná novozélandská pretekárka usmievala do kamery a žoviálne kývala.

Slušné spôsoby však nechala na štarte. Drzou druhou jazdou rozdrvila konkurenciu – okrem Vlhovej – o viac ako sekundu a pol.

„Aj po prvom kole som bola blízko Petry. Verila som, že sa jej priblížim. Nebola som si istá, či idem v druhej jazde na hranici mojich limitov. Nakoniec sa ukázalo, že áno,“ tešila sa nevysoká Robinsonová po pretekoch.

Pozitívne hodnotia preteky aj v slovenskom tábore. Hoci tajne dúfali, že sa Vlhovej podarí nadviazať na ostatný obrovský slalom v Sestriere, kde zvíťazila spoločne s Federicou Brignoneovou.

„Trochu nás mrzí, že sme druhí, ale stále je to dobré. Prvá jazda bola na hranici Petriných limitov. Druhú išla technicky dobre, len nám chýbala dravosť, ktorú mala Robinsonová. Alice išla do toho na plný kotol, rozdiel bol možno v nasadení,“ zamyslel sa Gemza.

Vlhovej sa podarilo znížiť stratu na Brignoneovú v celkovom hodnotení Svetového poradia na 141 bodov. V obrovskom slalome sa vyšvihla na druhú priečku s mankom 74 bodov na taliansku jednotku.

„Áno, stiahli sme nejaké body na Federicu, ale veľmi s tým nekalkujeme. Berieme všetko, čo príde, ale keď príde víťazstvo, budeme radi,“ uzavrel Gemza.

Úspešný víkend Petry Vlhovej v Kranjskej Gore Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Na snímke slovenská slalomárka Petra Vlhová...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #alpské lyžovanie #Alice Robinsonová