Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fanúšikovia mi dávajú zodpovednosť. Chcem im to vynahradiť

Určite mala radosť z ďalšieho pódia v kariére. Akiste ju potešil aj zisk cenných osemdesiat bodov do celkového hodnotenia Svetového pohára. Pozitívom je určite aj zmazanie manka na Federicu Brignoneovú.

15.02.2020 15:35
Slovinsko SR Lyžovanie Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová oslavuje druhé miesto v obrovskom slalome SP v slovinskom lyžiarskom stredisku Kranjska Gora.
debata (5)

Nad všetkým však v emočnej škále Petry Vlhovej (24) vyčnieval hnev, lebo hviezde alpských svahov sa druhé miesta mália. Slovenka veľmi túžila ovládnuť sobotňajší obrovský slalom v Kranjskej Gore.

Pod Triglavom sa však musela skloniť pred zaslúženou víťazkou Alice Robinsonovou. „V týchto podmienkach je veľmi silná,“ uznala Vlhová po pretekoch pre slovenské médiá.

Stratili ste dnes víťazstvo?

Áno, keďže som druhá. Mrzí ma to, ale na druhej strane som aj šťastná. V prvej jazde som viedla, druhú som trochu pokazila. Alice bola v sobotu veľmi silná. Bolo náročné ju zdolať.

Zaregistrovali ste, že predviedla výborné druhé kolo?

Vnímala som, že je na tom dobre, lebo kúsok odo mňa sa hore na štarte tešili jej tréneri. Aj po prvom kole som však vedela, že pôjde dobre a riskantne. Teším sa z ďalšieho pódia.

Jazdili ste na nových lyžiach. Ako ste sa na nich cítili?

Rozhodli sme sa, že ich vyskúšame. Bolo to dobré rozhodnutie. Cítim sa na nich fajn. Možno som však v druhom kole urobila chybu kvôli lyžiam. Keď riskujem, prichádzajú aj chyby.

Prečo ste urobili chybu kvôli lyžiam?

Sú trochu iné, ako tie predošlé. Ešte na nich potrebujem trochu jazdiť. Prvé kolo celkom fajn, vrch som trochu pokazila. Druhé nebolo zlé, ale Alice je v týchto podmienkach veľmi silná.

TV Pravda: Petra Vlhová hodnotí svoj výkon v obrovskom slalome v Kranjskej Gore
Video

Prekvapila vás?

Nie je to taký šok, ako keď vyhrala v Söldene. Trochu sa potom trápila, ale ukázala, že je stále tam. Keby neurobila v prvom kole veľkú chybu, vyhrala by ho. Je veľmi mladá, momentálne má nevyrovnané výkony. V najbližších rokoch bude veľmi silná.

V Kranjskej Gore bolo veľmi teplo. Ako ste ho znášali?

Trať bola výborne pripravená. Keď je mi teplo, viac ma rozoberá. Musela som sa chladiť.

Beriete po druhom mieste v nedeľňajšom slalome len víťazstvo?

Samozrejme, ideme len na výhru. Cítim sa super.

Mesiac ste nešli slalom. Tešíte sa?

Sobota mi pomohla. Cítila som sa trochu nervózna, lebo som v technických disciplínach vyšla z cviku. Budem chcieť ukázať svoju jazdu.

Úspešný víkend Petry Vlhovej v Kranjskej Gore Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Na snímke slovenská slalomárka Petra Vlhová...

Sledujete aj rozdiely medzi vami a Brignoneovou?

Samozrejme. V prvom rade sa chcem koncentrovať na seba, aby som bola stopercentná stále a zbierala čo najviac bodov. Uvidíme, aká bude tabuľka po pretekoch.

Prišlo množstvo vašich priaznivcov, v jednej zo susedných obcí vytvorili akýsi slovenský dvor. Chystáte sa tam?

Poprosila som mamu, nech mi pošle video. Chcela som vidieť, ako to tam žije. Rada by som tam bola, ale nedá sa byť všade. Je to pre mňa zodpovednosť. Človek chce podať čo najlepšie výsledky, keď ho príde pozrieť toľko ľudí. Nepociťujem tlak, len im chcem dať dobré výsledky za to, že prišli. Dnes to nebolo najlepšie, uvidíme zajtra.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #obrovský slalom #alpské lyžovanie