Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Guláš, dychovka, skvelá nálada. Vlhovej fanklub to rozbalil naplno

Musíte ešte počkať, nedávno som tam dal zemiaky. Týmito slovami sa šéf fanklubu Petry Vlhovej Miroslav Ledecký ospravedlňoval hladným fanúšikom po prvom kole sobotňajšieho obrovského slalomu v Slovinsku.

15.02.2020 12:32
fanklub Vlhová Slovinsko Foto:
Fanúšikovia Petry Vlhovej v Slovinsku.
debata

Nesplnil sľub, ktorý viac ako tisícke priaznivcov dal – že si medzi prvým a druhým kolom pochutnajú na čerstvo uvarenom guláši.

„Mali sme viacero problémov, takže zatiaľ si musíme vystačiť bez neho,“ vravel Ledecký. Popri neustálom miešaní v zhruba stolitrovom kotlíku vyslovil obavy, že gulášu nebude dosť. „Ak Petra vyhrá, neviem, čo s nami bude,“ zasmial sa.

Krátko po úvodnej jazde – Vlhová bola po nej premiérovo v tomto ročníku na líderskej pozícii – privítal pred jedným z hotelov v obci Podkoren nadšených slovenských priaznivcov. Zo zjazdovky v Kranjskej Gore je to zhruba desať minút peši.

„Kto chce podporiť dobrú vec a odniesť si nejaký Petrin suvenír, nech sa páči k môjmu autu. Tam vám dievčatá ponúknu čiapky, šály či magnetky,“ nabádal ostatných.

Darčekové predmety idú na dračku, výťažok z nich pôjde na dobročinné účely. Popri svižnom predaji sa ozýva hudba a spev v podaní skupiny Ľudová hudba Jas, ktorá naspievala oficiálnu hymnu slovenskej lyžiarky s názvom Peťa si top! Priaznivci okrem nej nepohrdnú aj klasikám ako Macejko či Ešte si ja pohár vínka vypijem.

„Slovinci na nás pozerajú, nemajú kde zaparkovať a ani prejsť. Chceme im ukázať, ako sa oslavuje úspech a zabáva. Veľmi nám nepomohli, obchody i bary boli pozatvárané. Ukázali sme im, že sa všetko dá,“ doplnil Ledecký.

Slovenská zábava v drobnej slovinskej dedine sa dostala vo forme videa aj k Vlhovej. „Bola v šoku, nechápala, čo sa to tu deje. No a ak vyhrá obrovský slalom, tak to bude veľmi krásne i náročné,“ uzavrel Ledecký.

debata chyba