Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Meillard má malý glóbus. Žampa nepostúpil z kvalifikácie

Švajčiarsky lyžiar Loic Meillard sa stal víťazom nedelňajšieho paralelného obrovského slalomu Svetového pohára. Vo francúzskom Chamonix predstihol vo veľkom finále o 25 stotín krajana Thomasa Tumlera a slávil premiérový triumf v prestížnom seriáli. Tretí bol Nemec Alexander Schmid.

09.02.2020 10:48 , aktualizované: 15:27
Loic Meillard Foto: ,
Loic Meillard.
debata

Slovenský reprezentant Adam Žampa neuspel v kvalifikácii. V súčte dvoch jázd dosiahol 34. najrýchlejší čas 42,32 sekundy. Žampa bol o 1,08 s pomalší ako víťaz kvalifikácie Talian Giovanni Borsotti. Od postupu medzi finálovú tridsaťdvojku ho delilo 11 stotín.

Meillard mohol oslavovať v Chamonix dvakrát, pretože získal aj malý glóbus za celkový triumf v obrovskom paralelnom slalome. V tejto sezóne sa udeľoval malý glóbus v tejto disciplíne prvýkrát.

Išli sa iba dve podujatia, v decembri vo večernom paralelnom obrovskom slalome v talianskej Alta Badii triumfoval Nór Rasmus Windingstad a Meillard bol deviaty. Na čele SP zostal Nór Henrik Kristoffersen, ktorý v nedeľu zabodoval desiatym miestom.

"Prvý triumf v SP je určite krásny, ale krásne je byť na pódiu aj spolu s Thomim. Áno, mám malý glóbus, je to pekné, ale po dvoch pretekoch to nedáva veľký zmysel. Bolo by krajšie a prestížnejšie, ak by som vyhral krištáľový glóbus v slalome alebo obrovskom slalome.

Dúfam, že FIS to v budúcej sezóne vylepší a dodá viac súťaží do kalendára. Teraz to totiž naozaj reálne neukazuje, kto je najrýchlejší v tejto disciplíne," citoval víťaza portál sport.ch.

debata chyba
Viac na túto tému: #Adam Žampa #SP v obrovskom slalome