Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlastná posteľ, slovenské jedlá. Vlhová sa nadýchla k finišu

Bez práce nie sú koláče, zvykne sa hovoriť. Lenže bez kvalitnej regenerácie nie je možné podať optimálny výkon, a teda si ani - obrazne povedané - vychutnať sladkú odmenu.

07.02.2020 20:07
Vlhová lyžovanie Foto: ,
Petra Vlhová počas tréningu na sobotňajší zjazd Svetového pohára v nemeckom Garmish-Partenkirchene.
debata (3)

Futbalisti Liverpoolu si voľno užívali pred niekoľkými dňami. Vybrali sa k moru. Rovnako sa rozhodli aj hráči NHL. Tomáš Tatar i ďalší, ktorí sa nezúčastnili nedávneho All Star víkendu v St. Louis, na pláži chytali bronz s drinkom v ruke.

Pre všetkých to bola posledná šanca si trochu oddýchnuť pred záverečnou fázou sezóny. Patrí k nim aj Petra Vlhová. Na šialených záverečných sedem týždňov sezóny Svetového pohára v alpskom lyžovaní sa však nechystala v bikinách.

FOTO: Petra Vlhová a francúzsky pilot F1 Charles Leclerc

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Guess who I met?

Príspevok, ktorý zdieľa Petra Vlhova (@petravlhova13),

Oddýchla si najmä psychicky

Do Liptovského Mikuláša sa vybrala po viac ako dva a pol mesiaci. Po jej ostatných pretekoch v Bansku priznala, že ešte nikdy nebola z domu tak dlho preč. A aj to, že sa pod Tatry veľmi teší, keďže na ňu v Bulharsku už doliehala únava.

„Štyri dni som si užívala domov, moju posteľ aj slovenské jedlá. Bola som za to veľmi vďačná. Pomohlo mi to. Nabrala som viac síl, najmä po psychickej stránke. Oddýchla som si. Som pripravená,“ povedala Vlhová pre RTVS o krátkej návšteve rodného mesta.

Posledný januárový víkend roka v Bansku príjemne prekvapila. Seba či trénera Livia Magoniho nie, ale súperky či širokú verejnosť určite. V dvoch zjazdoch a jednom superobrovskom slalome obsadila dve šieste a jedno jedenáste miesto. Nebyť dvoch chýb, mohli byť zo šiestych priečok aj pódiové umiestnenia.

Dlhé lyže si obula aj v piatkovom tréningu. Na trati v Garmisch-Partenkirchene sa 34. priečkou – na víťazku Corinne Suterovú stratila 3,41 sekundy – naladila na sobotný zjazd (11.30) a nedeľňajší superobrovský slalom (11.15).

„Určite sú očakávania vyššie po pretekoch v Bansku, ako pred nimi,“ doplnila Vlhová. Do tréningu nenastúpila líderka celkového hodnotenia Mikaela Shiffrinová, ktorá po smrti otca Jeffa prerušila sezónu.

VIDEO: Aké nástrahy čakajú Petru Vlhovú v slávnom Ga-Pa? Pozrite si video priamo z dejiska pretekov od jej trénera Livia Magoniho
Video

Čo víkend, to preteky

Po krátkom relaxe v domácom prostredí sa Vlhová pripravovala v talianskom Vipitene či Val Gardene. Podľa trénera Magoniho sa však skôr zamerali na silovú časť prípravy ako technickú.

„Lyžovala s vestou so závažiami, aby získala silu a dobrý pocit na lyžiach. Na začiatku sme uprednostnili radšej túto formu, ako jazdenie proti chronometru či s lyžiarskymi bránkami,“ vysvetlil Magoni.

Päťdesiatšesťročný odborník to spravil s jasným cieľom.

„Nechceme na ňu vyvíjať veľký tlak. Odteraz ju každý víkend čakajú náročné preteky a musíme sa vedieť aj uvoľniť. Je potrebné, aby sme prihliadali aj na odpočinok,“ doplnil Magoni.

Jeho zverenku čaká náročný záver sezóny. Najbližšie súťažné voľno bude mať až 23. marca. To bude prvý deň po posledných pretekoch sezóny, ktorá vyvrcholí v dejisku budúcoročných majstrovstiev sveta v talianskej Cortine d'Ampezzo. Predtým ju – vrátane najbližšieho programu v Garmisch-Partenkirchene – čaká eventuálne osemnásť pretekov v priebehu 44 dní.

Najväčšie šance bude mať v štyroch klasických i obrovských slalomoch. Favoritkou na víťazstvo bude aj v poslednom paralelnom slalome sezóny, kde môže získať aj malý krištáľový glóbus.

Na štarte by nemala chýbať ani v dvoch alpských kombináciách. Do úvahy prichádzajú aj štyri štarty v zjazde a tri v super G.

Pomohol podtatranský vzduch Vlhovej nadýchnuť sa k skvelému finišu?

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #alpské lyžovanie