Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová zaostala. Brignoneová jej nadelila tri sekundy

Petra Vlhová v piatok absolvovala tréning na sobotňajší zjazd Svetového pohára v Garmisch-Partenkirchene.

07.02.2020 13:26
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová.
debata (2)

Na náročnú trať v nemeckom stredisku vyštartovala s číslom 10, ale tréning jej nevyšiel podľa predstáv.

Predviedla čas 1:47,98 min, čo bolo o 3,41 s viac, ako Švajčiarka Corinne Suterová, ktorá tréning vyhrala. Slovenka napokon obsadila 34. priečku.

Talianka Federica Brignoneová, ktorá je hlavnou rivalkou Vlhovej v boji o druhé miesto v celkovej klasifikácii SP, skončila tretia a Slovenke nadelila viac ako tri sekundy.

Suverénna líderka SP Američanka Mikaela Shiffrinová v Garmisch-Partenkirchene neštartuje, po tragickej smrti otca Jeffa dočasne prerušila sezónu.

Vlhová sa v nemeckom stredisku predstaví aj v nedeľňajšom superobrovskom slalome.

VIDEO: Aké nástrahy čakajú Petru Vlhovú v slávnom Ga-Pa? Pozrite si video priamo z dejiska pretekov od jej trénera Livia Magoniho
Video

Slalom v Maribore nebude

Slovinskí organizátori podujatia Svetového pohára alpských lyžiarok presunuli slalom a obrovský slalom žien (15.-16. februára) z Mariboru do Kranjskej Gory.

Dôvodom sú nepriaznivé poveternostné podmienky, vysoké teploty a silný vietor neumožnili usporiadateľom pripraviť trať. V oboch súťažiach má štartovať aj Slovenka Petra Vlhová.

V poradí 56. ročník podujatia s názvom Zlatá líška sa presúva z Mariboru do iného slovinského strediska, termíny súťaží sa však nemenia, v sobotu 15. februára sa pôjde v Kranjskej Gore obrovský slalom a o deň neskôr slalom žien.

„Všetky osoby zodpovedné za priebeh pretekov sa zhodli v tom, že by sme nemali riskovať organizáciu podujatia v Maribore. Mohli by sme prísť o celý víkend,“ citovala slovinská agentúra STA slová riaditeľa pretekov Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) Markusa Mayra.
(tasr)

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #alpské lyžovanie