Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlatá šnúra Francúzov sa skončila. Titul nečakane získalo ruské duo

Francúzi Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron sa nestali šiestykrát po seba majstrami Európy v tancoch na ľade. Na kontinentálnom šampionáte v rakúskom Grazi síce tesne viedli po rytmickom tanci pred ruským párom Viktoria Sinicinová, Nikita Kacalapov, no vo voľnom tanci nepodali ideálny výkon.

25.01.2020 20:20 , aktualizované: 23:06
Viktoria Sinicinová, Nikita Kacalapov Foto: ,
Viktoria Sinicinová a Nikita Kacalapov.
debata (6)

Bodové hodnotenia bolo veľmi tesné, v konečnom účtovaní získali o 14 stotín bodu menej ako Rusi. Bronz si domov odnášajú ruskí tanečníci Alexandra Stepanovová s Ivanom Bukinom.

Sinicinová s Kacalapovom sa predstavili už na štvrtých ME, no získali na tomto fóre svoju prvú medailu a hneď najcennejšiu. Svoju kvalitu prezentovali už vlani na majstrovstvách sveta, na ktorých si vytancovali striebro.

Papadakisová s Cizeronom vládli tancom na ľade v Európe bez prestávky od ME 2015. Na ZOH 2018 získali striebro, na ostatných piatich majstrovstvách sveta brali štyrikrát zlato a raz skončili druhí.

Medzi sólistkami všetky medaily do Ruska

Po Bratislave 2016 má súťaž sólistiek na majstrovstvách Európy opäť všetky medailistky z Ruska.

Na kontinentálnom šampionáte v rakúskom Grazi sa na pódium prebojovalo úplne iné trio ako v januári 2016. Kým vtedy bolo poradie Jevgenija Medvedevová, Jelena Rodionovová a Anna Pogorilá, tentokrát sa z cenného kovu tešia Aľona Kostorná, Anna Ščerbakovová a Alexandra Trusovová.

Tri mladé Rusky, všetky z tréningovej skupiny Eteri Tutberidzeovej a Sergeja Dudakova, ako debutantky na tomto fóre sa na čele zoradili už po krátkom programe a v sobotu večer si to „rozdali“ akoby na národnom šampionáte. Poradie však bolo napokon iné ako pred necelým mesiacom. Zlato si vyjazdila 16-ročná Aľona Kostorná pred 15-ročnými Annou Ščerbakovovou a Alexandrou Trusovovou.

Kostorná uzatvárala sobotňajší program a mala uľahčenú situáciu, keďže jej mladšie krajanky síce zaradili do svojich vystúpení štvorité skoky, nevyhli sa však pádom. Kostorná bola síce bez „štvoráku“, no previedla hneď dvakrát trojitý axel. Ani ona sa nevyhla jednému pádu, stačilo jej to však na pohodlný triumf.

Slovenská reprezentantka Ema Doboszová v piatkovom krátkom programe obsadila 29. miesto a nepostúpila do sobotňajších voľných jázd, kam sa dostalo 24 najlepších. Doboszová v 37-člennej predstihla osem súperiek. Zverenkyňa Rastislava Vrláka vo svojom debute na pretekoch tejto úrovne získala od rozhodcov 46,27 bodu a výrazne vylepšia svoj osobný rekord.

Graz je hlavným mestom európskeho krasokorčuľovania po prvý raz, ale v Rakúsku sa šampionát koná už dvanásty raz. Deväťkrát kontinentálnu elitu privítala Viedeň a raz Innsbruck a Seefeld.

ME v krasokorčuľovaní – Graz:

Tance na ľade – po voľnom tanci: 1. Viktoria Sinicinová, Nikita Kacalapov (Rus) 220,42 b., 2. Gabriella Papadakisová, Guillaume Cizeron (Fr.) 220,28, 3. Alexandra Stepanovová, Ivan Bukin (Rus.) 211,29, 4. Charlene Guignardová, Marco Fabbri (Tal.) 205,58, 5. Lilah Fearová, Lewis Gibson (V. Brit.) 192,34, 6. Tiffani Zagorská, Jonathan Guerreiro (Rus.) 188,03

Ženy – po voľnej jazde: 1. Aľona Kostorná (Rus.) 240,81 b., 2. Anna Ščerbakovová (Rus.) 237,76, 3. Alexandra Trusovová (Rus.) 225,34, 4. Alexia Paganiniová (Švaj.) 192,88, 5. Emmi Peltonenová (Fín.) 181,79, 6. Jekaterina Riabovová (Azer.) 181,49, … v krátkom programe: 29. Ema Doboszová (SR) 46,27 – nepostúpila do voľnej jazdy

6 debata chyba
Viac na túto tému: #ME v krasokorčuľovaní #Viktoria Sinicinová #Nikita Kacalapov