Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Eufória v Kitzbüheli. Najslávnejšie preteky sveta majú po rokoch domáceho víťaza

Domáci lyžiar Matthias Mayer triumfoval v sobotňajšom zjazde Svetového pohára v rakúskom Kitzbüheli. Časom 1:55,59 prekonal o 22 stotín sekundy krajana Vincenta Kriechmayra a Švajčiara Beata Feuza, ktorí spoločne obsadili druhú pozíciu.

25.01.2020 14:11 , aktualizované: 15:15
Matthias Mayer Foto: ,
Matthias Mayer počas zjazdu v Kitzbüheli.
debata

Dvadsaťdeväťročný Mayer dosiahol ôsme víťazstvo na podujatiach SP, štvrté v zjazde. V prestížnom rakúskom dejisku vyhral v roku 2017 super G, z triumfu v najslávnejších pretekoch sveta sa raduje premiérovo.

Rakúski fanúšikovia sa na jubilejnom 80. ročníku dočkali domáceho víťaza po šiestich rokoch. „Nepoznám lepší pocit. Vyjsť v ústrety všetkým tým tisíckam fanúšikov a vyhrať, to je niečo úžasné. Všetci mi fandili a oslavovali so mnou. Veľmi som sa na tú jazdu tešil a som veľmi šťastný, že to takto vyšlo. Keď vyhráte v Kitzbüheli, je to niečo mimoriadne,“ povedal víťaz.

Mayer sa spoločne s druhým Kriechmayrom postarali o ôsme double Rakúska na podujatí. Pred nimi sa to podarilo v roku 2001 víťaznému Hermannovi Maierovi s Hannesom Trinklerom. Rakúšania vtedy získali všetky tri pódiové priečky, keďže Stephan Eberharter sa delil o bronzovú pozíciu s Američanom Daronom Rahlvesom.

Na najnáročnejšom zjazde v sezóne sa nezúčastnil obhajca prvenstva a celkovo trojnásobný víťaz Dominik Paris. Pre 30-ročného Taliana sa sezóna skončila predčasne, na tréningu super G si poranil koleno a vynechá zvyšok sezóny.

Výsledky zjazdu SP v Kitzbüheli:

1. Matthias Mayer 1:55,59 min., 2. Vincent Kriechmayr (obaja Rak.) +0,22, 2. Beat Feuz (Švajč.) +0,22, 4. Johan Clarey +0,27, 5. Maxence Muzaton (obaja Franc.) +0,31, 6. Kjetil Jansrud (Nór.) 0,67, 7. Romed Baumann (Nem.) 0,83, 8. Bryce Bennet (USA) +0,89, 9. Aleksander Aamodt Kilde (Nór.) +0,90, 10. Carlo Janka (Švajč.) +0,93

debata chyba
Viac na túto tému: #Matthias Mayer #Kitzbühel