Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Vlhovej tesne ušla najlepšia desiatka: Určite sa budem zlepšovať

Slovenská reprezentantka Petra Vlhová obsadila 11. miesto v sobotňajšom zjazde Svetového pohára v bulharskom Bansku.

25.01.2020 12:02 , aktualizované: 14:31
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová v cieli zjazdu Svetového pohára v Bansku.
debata (7)

Dvadsaťštyriročná Liptáčka bola v v piatkovom zjazde v Bansku na výbornej šiestej priečke. V sobotu absolvovala iba tretí zjazd vo Svetovom pohári a pripísala si 24 bodov do hodnotenia Svetového pohára v najrýchlejšej disciplíne.

Druhý zjazd v Bansku Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
Taliansky pódiový trojlístok. Víťazka zjazdu v...

"Chcela som byť lepšia, ale jedenáste miesto je celkom fajn, keďže v tejto sezóne to bol môj druhý zjazd. Na druhej strane som nespokojná, pretože som nešla tak dobre ako v piatok. V úvode to dnes nebolo zlé, ale od druhého traverzu som to veľmi podchádzala a nešla v správnej línii. To bol najväčší problém a tam som pomaly naberala stotinky.

Trať je trochu viac rozbitá ako včera, je tam ťažké udržať lyže na podložke. Svetelné podmienky boli celkom fajn. Musím to ešte trochu potrénovať a isto sa budem zlepšovať. Teším sa na zajtrajšie super G, bude to povahovo bližšie k obrovskému slalomu," povedala Petra Vlhová pre RTVS.

Kým v piatok Vlhová o lepšie umiestnenie pripravili chybičky v závere, tentokrát je príliš nevyšla stredná pasáž trate. Po svojej jazde sa zaradila na desiatu priečku, v ďalšom priebehu sa pred ňu dostala ešte jedna súperka.

Sobotňajší zjazd na zjazdovke Marca Girardelliho ovládli Talianky – víťazkou sa stala Elena Curtoniová s náskokom jednej desatiny sekundy pred Martou Bassinovou, tretia skončila s odstupom 0,14 sekundy Federica Brignoneová.

Bez pódia napokon pochodila piatková víťazka Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorú klasifikovali na štvrtej priečke a od víťazky ju delilo 35 stotín sekundy. Elena Curtoniová sa len štvrtýkrát v kariére dostala v SP na pódium a premiérovo sa stala víťazkou pretekov tejto kategórie.

V hodnotení disciplíny sa na čele udržala Švajčiarka Corinne Suterová, ktorá v sobotu obsadila 9. priečku. Druhá je priebežne Shiffrinová a tretí stupienok patrí Češke Ester Ledeckej, tá v sobotu skončila bez bodu v štvrtej desiatke. Petre Vlhovej aktuálne patrí 25. miesto s porciou 64 bodov

V celkovom poradí SP je na čele stále Shiffrinová (1125 bodov) pred Brignoneovou (855). Tretia je Petra Vlhová (790), od ktorej sa obe súperky trochu vzdialili.

V nedeľu o 9.15 h sú v Bansku na programe preteky v super G a chýbať v nich nebude ani Vlhová.

SP v zjazdovom lyžovaní – Bansko:

Ženy – zjazd: 1. Elena Curtoniová 1:29,31 min, 2. Marta Bassinová +0,10 s, 3. Federica Brignoneová (všetky Tal.) +0,14, 4. Mikaela Shiffrinová +0,35, 5. Breezy Johnsonová (obe USA) +0,47, 6. Kira Weidleová (Nem.) +0,62, … 11. Petra Vlhová (SR) +1,25

Celkové poradie vo Svetovom pohári (po 20 zo 40 pretekov): 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1125 bodov, 2. Federica Brignoneová (Tal.) 855, 3. Petra Vlhová (SR) 790, 4. Marta Bassinová (Tal.) 540, 5. Wendy Holdenerová 493, 6. Michelle Gisinová (Švaj.) 407

Poradie v hodnotení zjazdu (po 5 z 9 pretekov): 1. Corinne Suterová (Švaj.) 272 bodov, 2. Mikaela Shiffrinová (USA) 256, 3. Ester Ledecká (ČR) 194, … 25. Petra Vlhová (SR) 64

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní