Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Toto som ešte nezažila, vravela Ledecká. Shiffrinovej jazdu využije na štúdium

Česká snežná obojživelníčka Ester Ledecká skončila v zjazde Svetového pohára v Bansku na 20. mieste, na víťazku Mikaelu Shiffrinovú stratila vyše 2 sekundy.

24.01.2020 17:46
Ester Ledecká Foto: ,
Ester Ledecká na trati v Bansku.
debata (4)

Po pretekoch sa vyjadrila k náročnému profilu bulharskej trate, na ktorej predviedla fantastický výkon Petra Vlhová. Útočila na víťazstvo, až kvôli chybe v závere skončila na 6. mieste.

„Zjazd bol veľmi technický a prudký s viacerými zákrutami. Nebol to klasický zjazd, skôr super G a obrovský slalom vo vysokej rýchlosti. Veľmi to vyhovuje technickým lyžiarkam. Podľa mňa mali veľkú výhodu špecialistky na obrák. Ešte nikdy som nezažila, aby pri zjazde nedokončilo toľko dievčat,“ cituje do piatka druhú najlepšia zjazdárku v sezóne Nova Sport. Po pretekoch klesla o jednu priečku.

Chválila aj Shiffrinovej výkon. „Jej jazda bola fantastická. Nie je náhoda, že vyhrala na točivej trati. Už sa teším, keď si ju pustím večer na videu a skúsim sa z jej jazdy poučiť,“ vraví pretekárka, ktorá pred týždňom v slovinskom Rogle prvýkrát vyhrala v jednej sezóne Svetového pohára na lyžiach aj na snouborde.

Ledeckú po výsledku na zľadovatelej trati pochválil tréner Ondřej Bank. „Mám z toho radosť. Je na ceste do Kitzbühelu, ale jazdu videl a volal mi, že som v podstate išla podľa plánu. Skrátka som odviedla svoje maximum a dúfam, že sa z jazdy poučím a v sobotu to posuniem,“ povedala Ledecká pre ČTK.

Sobotňajší zjazd budeme sledovať online.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #Ester Ledecká