Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Generálka na MS. Fialkovú čaká dôležitý test

Keď naposledy išla vytrvalostné preteky, pred záverečným výstrelom mala na dosah najvyššiu métu. Titul svetovej šampiónky.

24.01.2020 06:00
Paulína Fialková Foto: ,
Paulína Fialková pri streľbe počas vytrvalostných pretekov na MS v Östersunde.
debata (2)

Paulína Fialková minula, napokon jej ušla aj medaila, keď finišovala piata. Slovenskú biatlonovú jednotku čakajú dnes v Pokljuke prvé individuálne preteky na 15 km (14.15, RTVS) v sezóne. Jej obľúbená disciplína, v ktorej sa jej zvykne dariť.

Výstrel od medaily

MS 2019 v Östersunde odštartovala katastrofálne. V šprinte, ktorý ovládla Anastasia Kuzminová, staršia zo sestier Fialkových prepadla a do stíhačky ani nenastúpila.

Vo vytrvalostných pretekoch však podala skvelý výkon. Trafila prvých 15 terčov a pred poslednou streľbou bola v pozícii virtuálnej majsterky sveta.

„Trochu som sa klepala, aj pred prvým výstrelom som si drepla. Pomohlo mi to, no druhé drepnutie pred záverečným výstrelom už nie,“ smútila Fialková po tom, ako na štvrtej položke minula finálny terč a skončila rovnako ako na ZOH v Pjongčangu piata.

Prvú „pätnástku“ sezóny v Östersunde musela vynechať. Krátko pred pretekmi si na tréningu poranila koleno. Hoci ľavá noha nie je v stopercentnom stave, jej minulotýždňové výsledky z Ruhpoldingu znamenajú výbornú formu.

Podujatie v Pokljuke je posledným pred februárovými MS v Anterselve. Ženy majú na programe ešte nedeľňajšie preteky s hromadným štartom na 12,5 km, ako aj zmiešané štafety. Tie Fialková vynechá.

„Neberiem to ako generálku na svetový šampionát. Tou sú pre mňa každé jedny preteky vo Svetovom pohári. Vytrvalostné preteky i ‚masák‘ sú moje obľúbené disciplíny, zvykne sa mi v nich dariť. Do Pokljuky sa teším,“ vravela pred vystúpením v Slovinsku.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #SP v biatlone #Paulína Fialková