Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Domácich Nemcov zatienili Francúzi. Fourcade opäť využil absenciu rivala

Francúzsky biatlonista Martin Fourcade triumfoval vo štvrtkových rýchlostných pretekoch na 10 km v rámci 5. kola Svetového pohára v nemeckom Ruhpoldingu.

16.01.2020 16:13
Martin Fourcade Foto: ,
Martin Fourcade v cieli v Ruhpoldingu.
debata

Do cieľa prišiel s čistým štítom v čase 22:41,5 minúty, na druhom mieste skončil jeho krajan Quentin Fillon Maillet s mankom 3,1 sekundy. Tretiu priečku obsadil Benedikt Doll z Nemecka (+12 s).

Pre tridsaťjedenročného Francúza to bolo tretie víťazstvo za sebou a celkovo štvrté v prebiehajúcej sezóne, šprint vyhral aj pred týždňom v Oberhofe, kde sa tešil z triumfu i v pretekoch s hromadným štartom.

Prvé víťazstvo dosiahol ešte v Östersunde vo vytrvalostných pretekoch. Fourcade využil absenciu Nóra Johannesa Thingnesa Böa, ktorý sa rozhodol vynechať všetky januárové preteky, a zvýšil pred ním náskok na čele celkového poradia SP. Zároveň sa dostal aj na čelo poradia šprintu.

Vo štvrtok predviedol čistú a rýchlu streľbu a k nej pridal aj tretí najlepší čas na trati, čo ho vynieslo na najvyššiu priečku. Aj druhý Fillon Maillet vybielil všetkých desať terčov, bežecky bol dokonca o štyri desatiny rýchlejší ako jeho krajan, ale strávil viac času na strelnici.

Darilo sa aj ďalším Francúzom, keď sa Simon Desthieux a Florent Claude podelili o piate miesto. Obaja išli jedno trestné kolo a mali manko 23,5 s.

Z kvarteta slovenských pretekárov sa najviac darilo Tomášovi Hasillovi, ktorý zaznamenal bezchybnú streleckú bilanciu. Po slabšom bežeckom výkone však dosiahol až 66. miesto, a tak sa nepredstaví v nedeľňajšej „stíhačke“.

Rovnako čistým streleckým zápisom sa mohol pochváliť aj Michal Šíma, ale musel sa uspokojiť so 78. priečkou. Dve chyby Martina Otčenáša sa podpísali na 81. pozícii a najhoršie zo Slovákov obstál Šimon Bartko. Ten minul polovicu terčov a zdolal iba siedmich pretekárov.

SP v biatlone – Ruhpolding

Šprint mužov na 10 km: 1. Martin Fourcade (Fr.) 22:41,5 min (0), 2. Quentin Fillon Maillet (Fr.) +3,1 s (0), 3. Benedik Doll (Nem.) +12,0 (0), 4. Vetle Sjaastad Christiansen (Nór.) +22,2 (1), 5. Simon Desthieux a Florent Claude (obaja Fr.) +23,5 (1), … 66. Tomáš Hasilla +2:09,7 min (0), 78. Michal Šíma +2:26,7 (0), 81. Martin Otčenáš +2:33,0 (2), 104. Šimon Bartko (všetci SR) +3:45,8 (5)

debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Martin Fourcade #Quentin Fillon Maillet