Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Shiffrinová: Petra je najlepšia. Neexistuje trať, ktorá by ju zastavila

So svojimi emóciami bojovala tak, ako málokedy. Nestáva sa často, že Mikaelu Shiffrinovú niečo rozhodí.

15.01.2020 15:48
Mikaela Shiffrinová. Foto: ,
Mikaela Shiffrinová.
debata (34)

Na svahu sa dlhé roky správa ako skvele fungujúci stroj. Tlak okolností či očakávania verejnosti v jeho bezchybnej práci akoby ani nehrali rolu. Vo Flachau sa však niečo zmenilo.

„Neviem, ako začať,“ povzdychla si na tlačovej konferencii pre tri najlepšie Shiffrinová. Američanka nevyhrala v dvoch slalomoch sezóny naposledy pred šiestimi rokmi. Triumfy Vlhovej v Záhrebe i Flachau Američanku poriadne rozhodili.

Nepomohlo jej ani to, že trať druhého kola staval jej kouč Mike Day. Hoci hlasy z tímu Vlhovej hovoria o účelovo postavenej trati, Shiffrinová to odmieta.

„Chcem, aby bolo jasné, že trať nebola postavená proti Petre. Nehráme tieto hry. Keby sme to robili, prišla by zlá karma,“ zasmiala sa Shiffrinová.

Bol to však jeden z mála širokých úsmevov, ktoré v okolí Zjazdovky Hermanna Maiera ukázala. Jeden sa ušiel aj slovenským priaznivcom.

Tí sa voči Shiffrinovej i ďalším pretekárkam zachovali ako praví fanúšikovia. Dvadsaťštyriročnú rodáčku z Vailu odprevadili na tlačovú konferenciu so skandovaním jej mena i vztýčenými palcami, čo najlepšia lyžiarka súčasnosti náležite ocenila. Ďalšie pretekárky silno povzbudzovali.

„Nemôžete postaviť trať proti Petre. Momentálne je najlepšia. Je schopná zvládnuť akúkoľvek trať a víťaziť. Má obrovské sebavedomie a kvalitu. Zaslúži si to,“ doplnila Shiffrinová.

Aj po prehre ukázala, že je pravá šampiónka. Veď len takí sú schopní uznať, že v daný deň bol niekto lepší.

Video
34 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová