Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhovej otec: Aj tá Miša je len baba z mäsa a kostí. Nie je dokonalá

Počas jázd sleduje Petru Vlhovú niekoľko párov očí. Brat alpskej lyžiarky Boris ju v prevažnej väčšine prípadov podporuje zo štartovacej búdky. Hlavný tréner Livio Magoni aj jeho asistent Matteo Baldissarutti z trate, ďalší kouč Matej Gemza zasa z cieľa.

15.01.2020 11:52
Vlhová vlha otec Foto: ,
Petra Vlhová a jej otec Igor Vlha.
debata

Neďaleko od nich si preteky Svetového pohára v rodinnom kruhu užívajú Vlhovej otec Igor, mama Zuzana, priateľ Michal či naposledy vo Flachau aj Borisova partnerka Simona s dcérou Lujzou.

Keď Vlhová vo Flachau preťala cieľovú čiaru, všetci sa v radostnej eufórii postupne schádzajú v cieľových priestoroch. Ten vo Flachau im ponúka dostatok miesta na to, aby sa pred stovkami slovenských priaznivcov potešili z úspechu.

„Nervy, emócie, radosť, zadosťučinenie za robotu, ktorú sme urobili. Človeku prebleskne hlavou, prečo to robil. Tu je tá odmena,“ vymenúval svoje pocity Boris Vlha.

Krátko po sestrinom víťaznom finiši sa po zjazdovke Hermanna Maiera spustil do cieľa. Čakali ho tam objatia od rodičov i partnerky s dcérou.

„Livio hovoril do vysielačky, že spravila chybu hneď na tretej bráne druhého kola. Nešla dobre, hádzalo ju. Ustála to. Je to fantastický pocit. Ešte si neuvedomujeme, čo sme dokázali. Zdolať Shiffrinovú dvakrát po sebe je skvelé,“ vyznal sa Boris Vlha.

Jeho otec Igor však už tuší, čo sa deje.

„Aj tá Miša je len baba z mäsa a kostí. Urobí chybu, nie je dokonalá. Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale každá séria sa musí raz skončiť. Livio povedal, že v priebehu 1–2 rokov musíme byť na vrchole. Myslím si, že sme na správnej ceste,“ hovoril presvedčivo.

Šéf Vlha tímu je na svojich ľudí i deti pyšný. Potešil ho aj veľký počet Slovákov, ktorí videli Vlhovej druhý triumf vo Flachau naživo. Po náročnej ceste medzi elitu to považuje za krásnu odmenu.

„Milujem Slovákov a našu krajinu. Čo predvádzajú diváci na všetkých pretekoch, je neskutočné,“ pokračoval Igor Vlha.

Video

Nezapochyboval, keď Petra mala na poslednom medzičase druhého kola náskok iba 0,10 sekundy? „Peti verím vždy. Je to môj žolík a moje dieťa. Potrebovali sme potvrdiť výhru zo Záhrebu a podarilo sa. Ideme ďalej,“ doplnil.

Kam až? Z druhého miesta medzi najlepšími lyžiarkami sveta sa dá napredovať už len na jedno miesto.

„Pustíme sa do zjazdov. Trochu sa toho bojím, ale ideme za métou, ktorú sme si dali. Byť najlepší na svete,“ uzavrel Igor Vlha.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová