Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Velez-Zuzulová si poplakala. Vlhovej verila aj po zlom štarte sezóny

Slovenským lyžiarkam sa v rakúskom stredisku Flachau mimoriadne darí. Pre Veroniku Velez-Zuzulovú aj Petru Vlhovú je to jediné dejisko, kde triumfovali v dvoch súťažiach Svetového pohára.

16.01.2020 09:26
Veronika-Velez Zuzulová, Petra Vlhová Foto: ,
Veronika-Velez Zuzulová a Petra Vlhová.
debata

Kým bývalá slovenská reprezentantka sledovala utorňajší úspech v úlohe televíznej spolukomentátorky, jej mladšia nasledovníčka môže v budúcnosti pridať ďalšie víťazstvá.

Vlhová obhájila prvenstvo z vlaňajška, Velez-Zuzulová sa vo Flachau radovala v tesnejšom slede v rozpätí štyroch dní v januári 2016. „Sú to úžasné a krásne emócie. Som rada, že mám možnosť komentovať výsledky, aké dosahuje Petra. Keď zišla do cieľa, poplakala som si. Vedela som, že to bude tesné víťazstvo, základom bolo výborné prvé kolo. V druhom už len spravila prácu, ktorú mala urobiť,“ povedala Velez-Zuzulová.

Petra Vlhová je opäť princeznou Flachau Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová opäť získala trofej Salzburskej...

Ako dvojnásobná víťazka si však netrúfala určiť tajomstvo úspechu Sloveniek vo Flachau: „Aj to by som sa rada dozvedela, možno je to aj tým, že vždy sem príde veľmi veľa slovenských fanúšikov. Atmosféra je tu úžasná, možno aj to nás ženie dopredu.“

Premiérovo od prelomu sezón 2016/2017 a 2017/2018 sa stalo, že Mikaela Shiffrinová nezvíťazila v dvoch slalomoch SP za sebou. A opäť sa o to postarala Vlhová.

„Mikaela nie je vo svojej koži, niečo sa deje, je nesvoja a z jej jázd je cítiť veľkú neistotu. Na to sme u nej vôbec neboli zvyknutí, je to aj tlakom, ktorý na ňu Petra vyvíja. Veľmi často si na tréningu mení materiál, asi jej niečo vadí a nesedí. Cítiť to v jej prejave. Petra však nevíťazí preto, že Shiffrinová je na tom horšie,“ zdôraznila bývalá slovenská reprezentantka.

Video

Velez-Zuzulová skončila v hodnotení slalomu SP najlepšie na druhom mieste, čo je zatiaľ aj maximum Vlhovej. Tá však po vypadnutí v Levi a druhom mieste v Killingtone a Lienzi dosiahla druhé víťazstvo v tejto disciplíne za sebou, keď zopakovala triumf zo Záhrebu. Shiffrinová skončila „až“ na treťom mieste a rozdiel v poradí klesol na 80 bodov. Do konca ročníka sú na programe ešte štyri súťaže:

„Môže jej to pomôcť v boji o zisk malého glóbusu. Je to stále veľmi ďaleko, ale odstup znížila o viac bodov, ako sme očakávali. Petra mala zlý začiatok, má veľmi dobrý stred a uvidíme, ako sa to skončí. Verila som jej, aj keď boli reakcie, že som málo kritická. Pre rôzne zdravotné problémy nemala ideálnu prípravu, ale vedela som, že začne trénovať.“

Tridsaťpäťročná Velez-Zuzulová oficiálne ukončila kariéru v marci 2018 v nemeckom Ofterschwangu, kde sa slalom SP uskutoční aj v tejto sezóne. Jedny z najkrajších chvíľ prežila aj vo Flachau, kde sa pod Zjazdovkou Hermanna Maiera vyníma ako jedna zo šiestich miestnych víťaziek nočného slalomu:

„Je to úžasné. Keď idem na sedačku a vidím moju fotografiu, viem, že som patrila medzi najlepšie. Som však šťastná aj za súčasnú pozíciu a za to, že môžem byť s mojím synom. Všetko je, ako má byť.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Velez-Zuzulová #Petra Vlhová