Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Magoni: Američania nevedia prehrávať. Mám dosť ich pretvárky

Čo na srdci, to na jazyku. Keď Livio Magoni v roku 2016 prebral trénerské žezlo pri Petre Vlhovej od Ivana Iľanovského, hovorilo sa o ňom, že nie je typickým Talianom.

15.01.2020 01:19
Austria Alpine Skiing World Cup Foto: ,
Tréner Petry Vlhovej Livio Magoni.
debata (133)

Odborník na obrovský slalom má v sebe istú dávku temperamentu. Je však k sebe i svojim zverenkám veľmi tvrdý.

Nie každý je stavaný na to, aby nástojčivosť rodáka zo Selvina ustál. Zdá sa však, že cieľavedomosť a pracovitosť slovenskej alpskej lyžiarky vytvárajú s Magoniho perfekcionizmom výnimočnú kombináciu.

Petra Vlhová je opäť princeznou Flachau Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová opäť získala trofej Salzburskej...

„V druhom kole sme mali obavy, lebo spravili trať, ktorú Petra nemá rada. Tréner Shiffrinovej to postavil pred poslednou vlnou presne tak ako pred dvomi rokmi, kedy Petra vypadla. V každom prípade sme vyhrali,“ vravel po pretekoch vo Flachau dobre naladený Magoni.

Akiste mu dobre padlo aj skandovanie jeho mena zo zaplnených tribún na piatom slalome sezóny Svetového pohára.

Oficiálny počet divákov atakoval pätnásť tisíc. Minimálne tretina z neho zavítala do regiónu Salzbursko spod Tatier. Oplatilo sa prísť. Do ostrého súboja medzi Vlhovou a Shiffrinovou sa prekvapivo vošla aj Anna Swenn-Larssonová.

"Shiffrinová nie je taká silná ako kedysi. V Levi sme boli prví, ale vypadli sme a mali sme spolu. Možno by sme získali sto bodov. Potom predviedla dva dobré preteky na domácej pôjde v Killingtone.

Petra je deň od dňa lepšia. Momentálne mesiac a pol trénujeme tak, ako chcem. Hovoril som, že po Vianociach bude pripravená jazdiť pravidelne na vrchole. A to sa potvrdilo," pokračoval Magoni.

Päťdesiatšesťročný niekdajší kouč Slovinky Tiny Mazeovej predpokladá, že to môže to byť nový trend v ženskom lyžiarskom kolotoči. Nielen v slalome – do úvahy podľa Magoniho prichádza aj zmena pomerov v obrovskom, paralelnom slalome a neskôr aj v rýchlostných disciplínach.

"Momentálne sme najlepší tím. Všetci to vedia – my aj súperi. Máme skvelý kolektív, všetci robia skvelú prácu. Američania nevedia prehrávať. Po prvých pretekoch prišli druhé.

Video

Musia sa to naučiť, ako sme sa to učili aj my. Nepáči sa mi to. Chcú pokaziť pekné obdobie, ktoré dotvárajú slovenskí priaznivci. Fandia všetkým lyžiarkam, podporili aj Annu či Mikaelu," potvrdil vypäté vzťahy medzi tímom Vlhovej a Shiffrinovej.

Katalyzátorom sporov malo byť Magoniho tajné natáčanie tréningov Shiffrinovej. Vlhovej kouč však tieto informácie rázne poprel.

„Mám veľa peňazí z výplaty od Igora (Vlhu, šéfa tímu, pozn.), takže si to môžem dovoliť…“ odvrkol Magoni. Vzápätí doplnil: Bol som prekvapený. Nemám čas, aby som niekoho z tímu posielal, aby natáčal tréningy.

Obzvlášť, keď sme teraz prišli o Gigiho (servisman Pierluigi Parravicini, pozn.) Máme málo ľudí, na takéto hlúposti nie je čas."

Napäté vzťahy budú zrejme eskalovať aj cez víkend v Sestriere, kde Vlhová i Shiffrinová absolvujú obrovský i paralelný obrovský slalom. Magoni to však už nebude riešiť.

„Už s Američanmi nehovorím. Na mítingu v Zauchensee som im povedal, že sme skončili. Mám dosť pretvárky, nechcem vidieť pred sebou falošné tváre,“ uzavrel Magoni.

© Autorské práva vyhradené

133 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #Livio Magoni