Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Státisíce eur. Shiffrinová zarobila najviac, ako je na tom Vlhová?

Suverenita na svahu i v tabuľke zárobkov. Mikaela Shiffrinová a Petra Vlhová majú vlastnú ligu.

09.01.2020 19:54
Chorvátsko Záhreb SR lyžovanie SP slalom 2. kolo Foto: ,
Petra Vlhová sa stala slalomovou kráľovnou Záhrebu.
debata (7)

Zhruba tretina sezóny Svetového pohára v alpskom lyžovaní je za nami. Muži i ženy sa naposledy predstavili v slalome – v talianskej Madonne di Campiglio, respektíve Záhrebe.

Najdlhší slalom ročníka vyhrala Petra Vlhová rozdielom triedy pred Shiffrinovou a minimálne dvomi pred treťou Katharinou Liensbergerovou.

Petra Vlhová je slalomovou kráľovnou Záhrebu Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová oslavovala v Záhrebe aj so...

Odrazilo sa to aj v tabuľke zárobkov. Muži i ženy si počas polročnej sezóny rozdelia dovedna viac ako desať miliónov eur. Najväčšie kúsky z koláča si medzi lyžiarkami utrhli Shiffrinová a Vlhová.

Američanka je jasnou líderkou s viac ako 245-tisícami eur. Druhým v poradí je Francúz Alexis Pinturault (137-tisíc), tretia je Vlhová.

Slovenskej reprezentantke pomohol vyšvihnúť sa na pomyselnú bronzovú priečku triumf v Záhrebe. Momentálne má na konte 136-tisíc eur.

Keby sa jej podarilo obhájiť víťazstvo z Flachau – tamojší slalom je na programe v utorok večer – prilepšila by si o ďalších viac ako 71-tisíc eur.

Zo Slovákov sa vďaka 27. miestu v obrovskom slalome v Alta Badii vo výplatnej listine Medzinárodnej lyžiarskej asociácie ocitol aj Adam Žampa. Zarobil približne 600 eur. Všetky sumy sú ešte pred zdanením.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Adam Žampa #Mikaela Shiffrinová