Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Motív šprintu: všetky proti Eckhoffovej. Štafeta bude prvýkrát so Slovenkami

Biatlonovú elitu čaká počas nasledujúcich dní prvé podujatie po vianočnej prestávke. Dejiskom 4. kola Svetového pohára bude Oberhof, na ktorý budúci týždeň nadviaže 500 km vzdialený Ruhpolding.

08.01.2020 21:02
debata (2)
Paulína Fialková za Nórkou Tiril Eckhoffovou. Foto: TASR/AP, Kerstin Joensson
Paulína Fialková, Tiril Eckhoffová Paulína Fialková za Nórkou Tiril Eckhoffovou.

Pozornosť slovenských fanúšikov sa bude tradične sústrediť najmä na ženskú časť pretekov. Paulína Fialková už na predchádzajúcom podujatí vo francúzskom Le Grand Bornand naznačila vzostup formy, hoci ju o lepšie umiestnenie pripravila kuriózna chyba.

Zmena v príprave

V stíhačke po čistej tretej streľbe absolvovala trestný okruh, hoci nemusela. „Neviem, čo za skrat nastal v mojej hlave. Musím sa ospravedlniť fanúšikom, tímu i môjmu múdrejšiemu ja, že som takto zazmätkovala a pripravila sa o lepší výsledok,“ sypala si popol na hlavu 27-ročná biatlonistka.

V príprave na podujatia v Nemecku urobili sestry Fialkové zmenu. Paulína s Ivonou strávili vianočný tréningový blok na Slovensku. Za snehom dochádzali najskôr na Skalku, potom do Osrblia.

Ako informuje špecializovaný portál biatlon-info.sk, Fialkové mali v pláne predstaviť sa vo Viessmann pohári, aby motivovali juniorky, ktoré by súťažili na rovnakej trati. Prvé kolo podujatia však bolo pre nedostatok snehu preložené na prelom januára a februára.

Na štart štvrtkového šprintu sa postavia aj Terézia Poliaková a mladá Veronika Machyniaková. Účasť Poliakovej, ktorá pre chorobu vynechala podujatie vo Francúzsku, znamená, že Slovenky v sobotu prvýkrát v sezóne absolvujú aj štafetu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Last day in 2019, than you must enjoy it!

Príspevok, ktorý zdieľa Terka Poliakova (@terkapoliakova),

Fialková a spol. budú okrem výkyvov počasia – v Oberhofe má vo štvrtok pršať pri teplote 5 stupňov Celzia – čeliť aj výbornej forme Tiril Eckhoffovej.

Nórka aktuálne ťahá skvelú víťaznú sériu. V Le Grand Bornand ovládla šprint, stíhačku, preteky s hromadným štartom a na predchádzajúcom podujatí v Hochfilzene ďalšie stíhacie preteky.

„Cítim sa ako nikdy predtým. Verím, že mi tento pocit vydrží čo najdlhšie. Rovnaké výkony chcem predviesť aj v Nemecku,“ vyjadrila sa Eckhoffová.

V Oberhofe zaútočí na líderskú pozíciu Talianky Dorothey Wiererovej. Obhajkyňa veľkého glóbusu vedie priebežné poradie SP už len o 17 bodov. Paulíne Fialkovej patrí zatiaľ dvanáste miesto.

Muži čakajú na prvý bod

Ženy okrem štvrtkového šprintu (7,5 km) a sobotňajších štafiet (4 × 6 km) čakajú v srdci Durínska aj nedeľňajšie preteky s hromadným štartom (12,5 km).

Hviezdny Johannes Thingnes Bö sa v Nemecku... Foto: SITA/AP, Kerstin Joensson
Johannes Thingnes Bö Hviezdny Johannes Thingnes Bö sa v Nemecku nepredstaví.

Nová šanca sa otvára pre najlepších mužov. Johannes Thingnes Bö, ktorý vyhral päť zo siedmich pretekov v prvom trimestri sezóny, vynechá zástavky v Nemecku. Dôvod je jednoduchý – s manželkou očakávajú potomka a nórsky suverén chce tráviť čas s rodinou.

V zástupe čakajú jeho brat Tarjei, francúzsky štvorlístok Fillon-Maillet, Fourcade, Desthieux, Jacquelin, Rus Loginov či Nemec Doll. Slováci medzi špičku nepatria – doteraz nebodoval žiadny z nich. Najbližšie bol k tomu Martin Otčenáš vo vytrvalostných pretekoch v Östersunde, kde obsadil 44. priečku.

Muži pôjdu šprint (10 km) v piatok, štafety (4 × 7,5 km) v sobotu a preteky s hromadným štartom (12,5 km) v nedeľu.

Program v Oberhofe

Štvrtok 14.30: šprint žien, Piatok 14.30: šprint mužov, sobota 12.00: štafeta žien, 14.15 štafeta mužov, nedeľa 12.45: preteky žien s hromadným štartom, 14.30 preteky mužov s hromadným štartom.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Paulína Fialková #Tiril Eckhoffová