Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mama je späť. Len s ňou je Shiffrinová kompletná

Pohoda v rodine, pohoda na pracovisku. Pravidlo, ktoré platí nielen v športe, aj v živote každého z nás.

30.12.2019 16:59
debata (2)
Slalom v Lienzi s Petrou Vlhovou Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Víťazka nedeľňajších pretekov Mikaela...

Svoje by o tom vedela rozprávať aj Mikaela Shiffrinová. Americká lyžiarska superhviezda v uplynulom období akoby nebola sama sebou.

Fanúšikovia rozmaznaní konštantnými úspechmi v jej podaní si po nevýrazných výsledkoch lámali hlavy nad neobvyklou situáciou. Problémy s priateľom, syndróm vyhorenia – zneli najčastejšie otázky.

Shiffrinová vystavila stopku špekuláciám počas uplynulého víkendu. V Lienzi ovládla obrovský i klasický slalom a poistila si jasné vedenie v seriáli Svetového pohára.

Dôvod obnovenej suverenity fenomenálnej Američanky je jednoduchý – opäť mala pri sebe najbližšieho človeka.

Babkina smrť

Najlepšia lyžiarka súčasnosti sa musela v aktuálnej sezóne vyrovnať s novým zložením tímu. Prvýkrát po siedmich rokoch – od momentu, keď rodáčka z Vailu vstúpila medzi profesionálky – nebola pevnou súčasťou ekipy mama a trénerka v jednej osobe Eileen.

Mohli za to aj zdravotné komplikácie Shiffrinovej starej mamy Pauline Condronovej. S elitnou lyžiarkou si boli vždy blízke, Mikaela ju volala Nana.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

The OG Sweetest Thing. ❤️

Príspevok, ktorý zdieľa Mikaela Shiffrin ⛷ (@mikaelashiffrin),

„Stres z tlaku, ktorý na mňa vyvíjajú novinári a verejnosť? To je nič v porovnaní so starou mamou, ktorá mi neustále opakuje, že moje lyžovanie ju drží pri živote,“ vravela Shiffrinová pred štartom na ZOH 2014 v Soči.

O dva roky sa rozplývala šťastím, keď do Svetového pohára pribudlo aj stredisko v Killingtone a jej milovaná Nana mohla vidieť vnučku v akcii na vlastné oči.

Condronová skonala vo veku 98 rokov koncom októbra – len štyri dni pred začiatkom novej sezóny SP. Úvodný obrovský slalom v rakúskom Söldene senzačne vyhrala Novozélanďanka Alice Robinsonová, Shiffrinová bola o šesť stotín druhá.

Následne zasadla rodinná rada. Hlavné slovo mala Eileen, ktorá sa po porade s Mikaelou rozhodla, že bude tráviť viac času v Colorade a venovať sa aj ostatným členom rodiny.

„Obe sme cítili, že je ten správny čas, aby sa mama začala venovať nielen mne a mojej kariére. Chcem, aby mala opäť aj svoj život,“ vravela Mikaela. „Ľudia nie sú okolo vás navždy. Bude to dobré aj pre Mikaelu, keď sa naučí viac spoliehať sa sama na seba,“ mienila Eileen.

Vyrovnala Vonnovú

V novembri to ešte Mikaela zvládala aj bez svojej mamy, ale v decembri prišiel útlm. Do výsledkov sa prejavil dvoma 10. miestami v zjazde a super G v Lake Louise, ako aj 17. priečkou v obrovskom slalome v Courcheveli.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Merry Christmas

Príspevok, ktorý zdieľa Mikaela Shiffrin ⛷ (@mikaelashiffrin),

V Lienzi však už bolo všetko po starom. Shiffrinová vyhrala 43. slalom v kariére, čím vyrovnala historický rekord Lindsey Vonnovej v počte výhier v jednej disciplíne. Legendárna Američanka dosiahla tento míľnik v zjazdoch.

V cieľovom priestore rakúskeho strediska sa miešali emócie. Na jednej strane bolo veľké sklamanie Petry Vlhovej, ktorá predviedla dve parádne jazdy, ale na výhru to nestačilo. Na tej druhej videli diváci objatie Mikaely a Eileen Shiffrinových, ktoré oslavovali obnovené spojenia matka-dcéra a lyžiarka-trénerka.

„Prítomnosť rodičov znamená pre mňa veľmi veľa. Mama je môj najbližší človek – na svahu i mimo neho. Len s ňou sa cítim kompletná,“ žiarila šťastná víťazka.

Svetový pohár pokračuje po novom roku slalomom v Záhrebe. Vlhová i ostatné súperky si budú želať, aby mama Shiffrinová oslávila Silvestra doma v Colorade a zostala tam minimálne do Troch kráľov.

Pretože ak je Mikaela Shiffrinová na svahoch superrýchla, v prítomnosti mamy je takmer nezdolateľná.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Mikaela Shiffrinová