Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

J.T. Bö si s ostatnými robí čo chce. Aj s jednou minelou mal suverénny náskok

Najlepší biatlonista prebiehajúcej sezóny Johannes Thingnes Bö z Nórska triumfoval aj v nedeľných pretekoch s hromadným štartom na 15 km v rámci 3. kola Svetového pohára vo francúzskom Le Grand Bornard.

22.12.2019 13:10
Johannes Thingnes Bö Foto: ,
Johannes Thingnes Bö.
debata (3)

Zvíťazil so 42-sekundovým náskokom pred domácim Emilienom Jacquelinom, tretí bol víťazov brat Tarjei Bö (+51,8).

J.T. Bö zaznamenal už piate víťazstvo v tejto sezóne. Vo Francúzsku nadviazal na sobotňajší triumf zo stíhačky. V nedeľu sa trať zhoršovala vinou dažďa, víťazovi to však nerobilo pri behu žiadne problémy. Prvé dve „ležky“ zastrieľal čisto a mal suverénny náskok.

Na prvej „stojke“ urobil jednu chybu, nemuselo ho to však mrzieť, pretože mal komfortný náskok 24 sekúnd pred bratom Tarjeiom a neustále ho zvyšoval. Poslednú streľbu mal opäť čistú a tak si úplne suverénne prišiel pre ďalší triumf v prvých „mass“ pretekoch v sezóne. Na záverečnej položke Tarjei Bö raz minul a dostal sa cez neho Jacquelin, ktorý si už postrážil druhé miesto.

Slováci v pretekoch s hromadným štartom neštartovali.

Preteky s hromadným štartom mužov na 15 km: 1. Johannes Thingnes Bö (Nór.) 41:36,3 min (1), 2. Emilien Jacquelin (Fr.) +42,1 s (1), 3. Tarjei Bö (Nór.) +51,8 (1), 4. Quentin Fillon Maillet (Fr.) +1:03,3 min (2), 5. Martin Fourcade (Fr.) +1:05,0 (1), 6. Johannes Dale (Nór.) +1:51,9 (2)

3 debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Johannes Thingnes Bö