Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Zjazd žien vo Val d'Isere presunuli na nedeľu, Vlhová naň nenastúpi

Sobotný zjazd žien vo francúzskom Val d'Isere v rámci Svetového pohára v alpskom lyžovaní zrušili a presunuli ho ho na nedeľu.

21.12.2019 09:02 , aktualizované: 20:24
Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová.
debata (7)

Dôvodom bolo nepriaznivé počasie, keď husto snežilo a v nižších polohách pršalo.

Organizátori najprv posunuli štart pretekov o dve hodiny, no napokon lyžiarky na štart nepustili. V nedeľu sa mala vo francúzskom stredisku ísť alpská kombinácia, no jury a organizátori sa ju ju rozhodli nahradiť zjazdom. Predpoveď počasia na nedeĺu je však rovnako nepriaznivá.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová nebude štartovať v nedeľnom zjazde. Vlhová rozhodnutie nenastúpiť a odcestovať na ďalšiu prípravu do Talianska potvrdila vo večernom spravodajstve RTVS.

„Vzhľadom na to, čo sa stalo, pôjdeme do Talianska. Radšej sa budem pripravovať v Miláne a neskôr Sterzingu u môjho trénera Livia Magoniho. Mrzí ma, že som vo Val d'Isére nič nerobila. Len som chodila hore-dolu, ale v týchto rýchlostných disciplínach to tak občas býva, že sa v zlom počasí presúvajú,“ uviedla Petra Vlhová pre RTVS.

Jediná Slovenka na zasnežených svahoch SP má v ostatných týždňoch problémy s holennou kosťou na pravej nohe, preto jej príde nečakané súťažné voľno pár dní pred Vianocami aj vhod.

„Vzhľadom na Petrin zdravotný stav si aspoň vytvoríme čas na regeneráciu a preliečenie,“ informoval RTVS Matej Gemza, asistent trénera Magoniho vo Vlhovej tíme. Vlhovej momentálne patrí vo Svetovom pohári štvrtá priečka, v doterajšom priebehu sezóny nazbierala 288 bodov.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová