Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neviem, či má zmysel pokračovať, vraví po ďalšom prepadáku Otčenáš

Svetový pohár biatlonistov sa presunul do Francúzska na posledné preteky v kalendárnom roku. Hoci stredisko Le Grand Bornand trápi teplé počasie a nedostatok snehu, plánový program na najbližšie dni zatiaľ zostáva nezmenený.

19.12.2019 17:32
Martin Otčenáš Foto: ,
Martin Otčenáš.
debata

Štvrtkový šprint mužov sa stal korisťou Benedikta Dolla. Nemecký pretekár predviedol čistú streľbu a triumfoval s náskokom necelých desiatich sekúnd pred Nórom Tarjeim Böom. Tretí skončil domáci Quentin Fillon-Maillet.

Pódium tesne ušlo Johannesovi Thingnesovi Böovi. Najlepší biatlonista sveta dvakrát chyboval na strelnici a napokon skončil štvrtý.

Pre fenomenálneho Nóra to boli na dlhší čas posledné preteky. V nastávajúcich týždňoch sa chce venovať rodine, s manželkou totiž očakávajú prírastok. Štartovať by mal až na februárových MS v Anterselve.

Slováci predĺžili agóniu

Slovenskí reprezentanti opäť neprekročili svoj tieň a pokračujú v trápení. Keďže v aktuálnej sezóne nemajú na konte výraznejší výsledok, začínal na chvoste štartového poľa a vtedy bola trať už poriadne rozbitá.

Najlepšie sa spomedzi nich umiestnil Martin Otčenáš, ktorý s dvoma chybami na strelnici obsadil 74. priečku. Šimon Bartko musel takisto absolvovať dve trestné kolá a skončil na 80. mieste, Tomáš Hasilla bol s tromi chybami 95.

„Opäť som sa trápil. Cez sviatky si oddýchnem, dám si pauzu a pouvažujem, či má zmysel, aby som pokračoval ďalej takýmto spôsobom. Koniec kariéry? Nechcem predbiehať,“ povedal Otčenáš pre RTVS.

Ani jeden zo Slovákov sa tak neprebojoval do sobotňajšej stíhačky. Na štart v pretekoch s hromadným štartom vzhľadom na doterajšie výsledky nemali na nárok a tak cestovali domov už po prvej disciplíne.

Slovenskí fanúšikovia sa viac tešia na výkony a výsledky žien. Paulínu a Ivonu Fialkové a mladú Veroniku Machyniakovú (štart Terézie Poliakovej je pre chorobu otázny) v piatok čaká šprint. V sobotu je na programe stíhačka, v nedeľu preteky s hromadným štartom.

„Máme v pláne absolvovať kompletný program. Počasie však môže všetko skomplikovať. Bolo by krásne, ak by sa nám podarilo vybojovať predčasný vianočný darček pod stromček,“ žaželala si strelecká trénerka Sloveniek Anna Murínová.

Fakty z Le Grand Bornand

Šprint mužov: 1. Doll (Nem.) 23:22,1 min. (0 tr. kôl), 2. T. Bö (Nór.) +9,4 s (0), 3. Fillon-Maillet (Fr.) +11,3 (0),… 74. Otčenáš +2:40,4 min. (2), 80. Bartko +2:46,7 (2), 95. Hasilla (všetci SR) +4:02,8 (3). Poradie SP: 1. J.T. Bö (Nór.) 254 bodov, 2. T. Bö 222, 3. Desthieux (Fr.) 209

debata chyba