Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Paulína Fialková sa v Östersunde nepredstaví. Ivona chce udržať trend

Jedna sa teší, druhá lamentuje. Cez víkend odštartoval ďalší ročník Svetového pohára v biatlone. V Östersunde vo štvrtok pokračuje vytrvalostnými pretekmi žien na 15 kilometrov (16.20, prenos vysiela RTVS).

04.12.2019 18:09 , aktualizované: 20:09
Ivona Fialková Foto: ,
Moje telo dobre preplo do pretekárskeho režimu, pochvaľovala si po štarte biatlonovej sezóny Ivona Fialková.
debata (2)

Poolympijská sezóna 2019/20 bude pre viacerých pretekárov obdobím skúšania nových vecí. Novinkám sa po konci kariéry Anastasie Kuzminovej nevyhol ani slovenský reprezentačný tím.

Vo Švédsku doteraz presvedčila len jediná členka. Ivona Fialková (spolu so sestrou Paulínou) v sobotu potiahla slovenskú mix štafetu. Na druhý deň na solídny výkon z tímovej súťaže nadviazala aj v individuálnych pretekoch.

„Ivona ma bežeckým výkonom potešila a naznačila, že by táto sezóna mohla byť pre ňu šťastnejšia,“ skonštatovala bývalá reprezentantka Jana Daubnerová (dievčenským menom Gereková) pre biatlon-info.sk.

V nedeľňajšom šprinte na 7,5 kilometra Ivona bezchybne zvládla prvú streleckú položku. Išlo jej to aj bežecky, ale na stojke minula až dvakrát. Dvadsiata siedma priečka ju však potešila.

„Vždy sa dá strieľať lepšie, bežať rýchlejšie. Napriek tomu som podala pekný výkon. Moje telo dobre preplo do pretekárskeho režimu, na trati som sa cítila oveľa istejšie. Vo štvrtok to skúsim znova,“ hodnotila 25-ročná Ivona prvé individuálne preteky v sezóne.

O dva roky staršia Paulína zaostala za očakávaniami. Smelé predsezónne ambície prehrali v prvom minisúboji s tlakom, ktorý priniesol post slovenskej biatlonovej jednotky. Boli z toho tri chyby na strelnici – jedna v ľahu, dve v stoji – priemerný bežecký výkon a 44. miesto.

„Po veľmi dlhej dobe bez ozajstného súťaženia som sa cítila, akoby som rovnými nohami skočila do rozbehnutého vlaku, s ktorým som nevládala držať krok,“ napísala Fialková na facebook.

„Keďže Anastasia skončila, všetci na Paulínu trochu tlačia, lebo má prebrať úlohu jednotky. Treba sa s tým popasovať,“ doplnila strelecká trénerka Fialkových Anna Murínová.

V Östersunde bez Paulíny

Paulína Fialková sa napokon nepredstaví vo štvrtkových vytrvalostných pretekoch. Na 15-kilometrovú trať v Östersunde nevybehne pre zranenie kolena, ktoré utrpela počas utorkového tréningu. Fialková to oznámila prostredníctvom facebooku.

„Po dôkladnom zvážení a diskusii s celým tímom sme sa rozhodli, že vo štvrtok odletím z Östersundu. Doma absolvujem vyšetrenia, pretože potrebujem vedieť, čo sa s kolenom stalo. Nie je to dobá správa, ale verím, že moje rozhodnutie je správne,“ uviedla Fialková.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Ivona Fialková #Paulína Fialková