Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ponaháňa Vlhovú? Senzácia zo Söldenu zmenila názor, do zámoria vycestuje

Víťazka úvodného obrovského slalomu ženskej časti Svetového pohára Alice Robinsonová nebola počas svojho triumfu v Söldene zdravotne v poriadku.

26.11.2019 12:29
Robinsonová Foto: ,
Alice Robinsonová v Söldene senzačne zvíťazila.
debata

Iba 17-ročná Novozélanďanka absolvovala víťazné preteky s pomliaždeným kolenom z predchádzajúceho pádu v tréningu a predpokladala, že doliečenie zranenia jej bude trvať aspoň mesiac.

Pôvodne sa teda nechystala štartovať v najbližšom obrovskom slalome SP v americkom Killingtone (30.11.), no táto informácia už neplatí. Po tréningu v Colorade sa rozhodla, že do Killingtonu pocestuje.

„Absolvovala som pár tréningových dní v Colorade a nemala som žiadne opuchy ani bolesti. Môj stav sa zlepšil, takže mením plán a cestujem do Killingtonu. Ešte pár dní budem trénovať a v piatok sa rozhodnem, či v sobotu pôjdem do pretekov,“ uviedla Alice Robinsonová na svojom instagramovom profile.

Pôvodne chcela dať úradujúca juniorská majsterka sveta na radu lekárov a sústrediť sa na kvalitnú rehabilitáciu a tréningy. Do kolotoča Svetového pohára sa mala zapojiť až v decembri v Európe.

Robinsonová na sklonku októbra v Söldene šokujúco ovládla prvý obrovský slalom novej sezóny pred americkou favoritkou Mikaelou Shiffrinovou a dvojnásobnou svetovou šampiónkou v tejto disciplíne Francúzkou Tessou Worleyovou.

Úradujúca majsterka sveta Slovenka Petra Vlhová skončila štrnásta, keď sa na jej jazdách prejavilo kondičné manko z letnej prípravy. Vlhová by mala v Killingtone počas nadchádzajúceho víkendu absolvovať okrem obrovského slalomu aj slalom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Alice Robinsonová