Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kristoffersen v úvodnom slalome ťažil chýb súperov, Adam Žampa výrazne zaostal

Nór Henrik Kristoffersen sa stal víťazom úvodného mužského slalomu aktuálnej sezóny Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní. Dvadsaťpäťročný rodák z Lörenskogu bol najrýchlejší na svahu vo fínskom Levi, keď sa v druhom kole zlepšil o tri pozície a tesne zdolal druhého Francúza Clementa Noela.

24.11.2019 12:04
Adam Žampa Foto: ,
Adam Žampa počas slalomu v Levi.
debata

Tretí finišoval Švajčiar Daniel Yule. Jediný Slovák v štartovej listine Adam Žampa neprenikol do elitnej tridsiatky. V prvom kole obsadil nepostupové 50. miesto s odstupom 3,42 s na prvého muža.

Po prvej jazde mal najlepšiu východiskovú pozíciu Noel, ktorý aj v druhom kole začal dobre. V strede trate viedol o 66 stotín sekundy, ale potom urobil chybu a v cieli stratil deväť stotín na víťaza.

Ešte horšie dopadol Brit Dave Ryding, ktorý štartoval ako predposledný a nedočkal sa premiérového víťazstva. Jeho jazda plná rizika sa skončila pádom. Kristoffersen vďaka tomu neprišiel o vedúcu pozíciu a pripísal si 19. víťazstvo kariéry.

Do najlepšej desiatky sa dostala aj dvojica slalomárov s vysokými štartovými číslami. Švéd Kristoffer Jakobsen obsadil šiestu pozíciu s číslom 51, keď zajazdil najrýchlejší čas v druhom kole a polepšil si o pätnásť pozícii oproti prvej jazde. Nemec Linus Strasser finišoval na ôsmom mieste s číslom 47, keď sa v druhom kole zlepšil taktiež o pätnásť priečok.

Na body nedosiahol Alexis Pinturault, ktorý pred mesiacom vyhral prvé preteky novej zimy obrovský slalom v Söldene. Po chybe sa Francúz do postupujúcej tridsiatky nevošiel, obsadil až 36. miesto.

Svetový pohár v Levi:

Slalom mužov (1. + 2. kolo): 1. Henrik Kristoffersen (Nór.) 1:48,55 min, 2. Clement Noel (Fr.) +0,09 s, 3. Daniel Yule (Švaj.) +0,18, 4. Ramon Zenhäusern (Švaj.) +0,27, 5. Andre Myhrer (Švéd.) +0,34, 6. Kristoffer Jakobsen (Švéd.) +0,53, … 50. Adam Žampa (SR) – nepostúpil do druhého kola

debata chyba
Viac na túto tému: #Adam Žampa #Henrik Kristoffersen #Clement Noel