Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jedna rana za druhou. Vlhová úvodný slalom nedokončila: Musím to predýchať

Skvelý úvod, smolný koniec. Petra Vlhová nenadviazala na sériu troch pódiových umiestnení. Sobotňajší prvý slalom sezóny nedokončila po chybe v druhom kole. Vydala sa naň ako posledná, ale napokon prepustila víťazstvo Mikaele Shiffrinovej.

23.11.2019 10:56 , aktualizované: 12:02
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová počas slalomu v Levi.
debata (15)

„Na Levi mám dobré spomienky. Potrebovala som po prvých pretekoch v Söldene slalomovú zmenu. Trať má síce veľa vĺn, tento rok je to ešte o čosi ostrejšie. Cítim sa však v Levi dobre a mám tu aj výsledky. Verím, že na ne nadviažem,“ sľúbila Vlhová pred pretekmi pre RTVS.

Keď pred dvomi rokmi zvíťazila, okrem iného dostala aj soba. Po krátkom fototermíne a „krste“ od Vlhovej – dala mu meno Igor po otcovi – pobral späť svojou cestou. A jeho majiteľka taktiež. Po výnimočnej sezóne nezačala v Söldene najlepšie. V obrovskom slalome obsadila štrnástu priečku.

Slalom Svetového pohára v Levi s Petrou Vlhovou Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Víťazka slalomu v Levi Mikaela Shiffrinová (v...

„Bola to pre ňu tvrdá rana. Musí to prekonať. Nemôžeme čakať, že po zdravotných problémoch v lete hneď dobehne svoje resty. Momentálne je pripravená na 80–85 percent,“ doplnil asistent trénera Matej Gemza.

Vlhová pred návštevou soba Igora radšej uprednostnila tréning v Levi i ďalšom fínskom stredisku Suomu. Oplatilo sa. Veď v prvej sobotňajšej jazde zdolala Shiffrinovú o trinásť stotín, zvyšné súperky boli od Slovenky vzdialené o zhruba sekundu či viac.

„Nebolo to bezchybné. Vrch som mala pomalý, strminu som za tie dni natrénovala. Je jedno, či som prvá, druhá alebo piata, vždy pôjdem naplno. Nervozita zo mňa opadla a cítim sa dobre. Chcem v druhom kole ukázať svoju jazdu,“ reagovala po premiérovom slalomovom kole v ročníku Vlhová.

V druhom začala solídne. Svoj nepatrný náskok na prvom medzičase nepatrne zvýšila, ale potom prišla chyba, ktorá ju vyradila z hry. Po dlhých mesiacoch bez vypadnutia prišla po nevydarenom Söldene v Levi ďalšia rana.

Vlhová sa z nich musí čo najskôr oklepať. Veď už budúci víkend ju v americkom Killingtone čaká obrovský aj klasický slalom.

"Musíme si pozrieť, čo sa stalo, zrejme mi zarezalo špičky. Videla som v televízii, že Wendy išla veľmi dobre, všetky sme išli naplno, Mikaela aj ja. Žiaľ, spravila som chybu, ktorá sa mi nestala veľmi dlho a veľmi dlho ma bude mrzieť.

Veľmi ma to hnevá, keďže po prvom kole som to mala dobre rozbehnuté, cítila som sa fajn. Išla som buď, alebo, tentoraz som vypadla, ale kto neriskuje, nezvíťazí. Musím to predýchať, je však začiatok sezóny, máme ďalšie preteky, v USA sa budem snažiť ísť na riziko rovnako ako tu a raz to určite vyjde," povedala Vlhová pre RTVS.

Svetový pohár v Levi

Slalom žien (1. + 2. kolo): 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1:57,57 min, 2. Wendy Holdenerová (Švaj.) +1,78 s, 3. Katharina Truppeová (Rak.) +1,94, 4. Anna Swennová Larssonová (Švéd.) +2,41, 5. Nina Haverová-Lösethová (Nór.) +2,51, 6. Michelle Gisinová (Švaj.) +3,17 …, 9 Martina Dubovská (ČR) +3,67,… Petra Vlhová (SR) – nedokončila 2. kolo

© Autorské práva vyhradené

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová