Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová sa vytratila. Makala potichu a v tieni

Sölden. Miláno. Liptovský Mikuláš. Levi. Štyri rozdielne mestá, v štyroch rôznych krajinách. Dva typy poveternostných podmienok. Jediný cieľ.

20.11.2019 10:00
debata

Lyžiarsky kolotoč sa po trojtýždňovej pauze opäť rozkrúti naplno. Najbližšie zavíta do Levi. Cez víkend sa v ňom predstavia najlepší slalomári a slalomárky sveta. Chýbať nebude ani Petra Vlhová.

Pripravená na 90 percent

Slovenská hviezda už niekoľko dní zarezáva v dejisku druhých pretekov Svetového pohára. A podľa príspevkov na sociálnych sieťach i hlasov zvnútra Ski tímu Vlha si to užíva. „Každý deň rovnaké počasie a skvelé podmienky na tvrdý tréning,“ napísala Vlhová na facebook a pridala aj emotikon napnutého bicepsu.

Ten i ďalšie svalové partie Vlhovej dostali pred i po prvých pretekoch v Söldene zabrať. Na ľadovci Rettenbach klesla zo siedmej priečky po prvom kole obrovského slalomu na štrnástu celkovo. A hoci bola smutná, nehľadala výhovorky.

„Vedela som, do čoho idem. Možno to už nebude ako v predošlej sezóne. Musím poriadne zamakať,“ vravela v cieli pre RTVS. Zo Söldenu sa vybrala do Milána. Desať dní strávila pod vedením talianskeho kondičného trénera Marca Portu, ďalšie v Liptovskom Mikuláši so Šimonom Klimčíkom.

„Petra bola po pretekoch sklamaná a chceli sme, aby sa trochu vytratila. V Miláne je nikto, na Slovensku hviezdou. V Taliansku si užila pokoj a plne sa sústredila na prácu. Makali sme potichu a v tieni. Po kondičnej stránke je pripravená na deväťdesiat percent,“ vysvetlil pre Pravdu Porta.

Séria pódií bude pokračovať

Prvý novembrový víkend nabrala Vlhová smer severný pól. V krajine snehu a sobov sa podľa najnovšieho člena tímu Mattea Baldissaruttiho snaží čo najrýchlejšie zmazať deficit na Mikaelu Shiffrinovú a ďalšie konkurentky.

„Vyzerá to tu ako v rozprávke. Všade kopec snehu. Je to nádherné pre bežných ľudí a skvelé pre lyžiarov. Hoci tu panujú podmienky okolo ôsmich stupňov Celzia pod nulou, Petra si to veľmi užíva. Urobila značný progres,“ ozrejmil Baldissarutti.

Podľa výsledkov Vlhovej Levi sedí najviac zo všetkých pretekov. V ostatných troch rokoch tam obsadila postupne tretiu, prvú a druhú pozíciu. „Z toho, čo som videl v tréningových jazdách môžem povedať, že táto Vlhovej séria bude veľmi pravdepodobne pokračovať,“ doplnil Baldissarutti.

Shiffrinovú zmohol smútok

Do Levi sa postupne presúvajú aj Vlhovej najväčšie súperky. Výnimkou nebude ani Shiffrinová, ktorá však väčšinu prípravy na druhé preteky SP absolvovala v tréningovom centre americkej reprezentácie v Copper Mountain’s v štáte Colorado.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

• Pauline Mary Condron • August 5, 1921-October 22, 2019 • • • • • Do not stand at my grave and weep, 
I am not there, I do not sleep. 
I am in a thousand winds that blow, 
I am the softly falling snow. 
I am the gentle showers of rain, 
I am the fields of ripening grain. 
I am in the morning hush, 
I am in the graceful rush 
Of beautiful birds in circling flight, 
I am the starshine of the night. 
I am in the flowers that bloom, 
I am in a quiet room. 
I am in the birds that sing, 
I am in each lovely thing. 
Do not stand at my grave and cry, 
I am not there. I do not die. -Mary Elizabeth Frye • • • • • She sings with the Angels now. ❤️

Príspevok, ktorý zdieľa Mikaela Shiffrin ⛷ (@mikaelashiffrin),

Tam prvýkrát verejne priznala, že štyri dni pred pretekmi v Söldene jej vo veku 98 rokov zomrela stará mama Pauline Condronová. Slávnu vnučku strata milovanej Nany, ako ju familiárne nazývala, poriadne vzala. Shiffrinová má obavy, čo to s ňou urobí v najbližších pretekoch.

"Bola som emotívne vyšťavená. Zvažovala som, že preteky vynechám. Lenže Nana vždy hovorila, že ju moje lyžovanie drží pri živote. Nikdy nechcela, aby sme boli smutní. Preto som sa rozhodla zostať a pretekať.

Neviem, aké to bude teraz vo Fínsku a potom v Killingtone, kam ma chodila pravidelne podporovať. Možno budem plakať a možno to zvládnem," cituje Shiffrinovú Denver Post.

Isté je len jedno – že pôjde znovu ako stroj. Nakoľko sa k nemu priblíži jej najväčšia konkurentka Vlhová?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová